У Кременці вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів (фото)

2XunbAQXpig

У Кременці відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших дердав.

Сьогодні, 15 лютого 2017 року відбулися заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.З цієї нагоди священослужителі провели панахиду. Також відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям, за участю колишніх військовослужбовців, які пройшли через війну в Афганістані,представників духовенства, очільників міста та району, представників громадськості, повідомляє Типовий Кременець.

tcnVjX_00E8
tcnVjX_00E8

Міський голова Олексій Ковальчук, який звернувся до усіх присутніх, наголосив, що нічим не зміряти глибину трагедії, психологічних потрясінь людей, які пройшли через війну, висловив шану і вдячність ветеранам та родинам загиблих, а також вручив їм почесні грамоти.

Нагадаємо, що двадцять вісім років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із найдовших і найтрагічніших воїн другої половини 20 - го століття – війна в Афганістані. Радянська влада своїм рішенням ввела війська до Афганістану у 1979 році. Офіційна мета введення була — запобігти загрозі іноземного військового втручання.

N7jB5VHNzwg
N7jB5VHNzwg

У конфлікті брали участь збройні сили уряду Демократичної Республіки Афганістан з одного боку і озброєна опозиція (моджахеди, або «душмани») - з іншого. Боротьба велася за повний політичний контроль над територією Афганістану. Моджахедам в ході конфлікту підтримку надавали військові фахівці США, ряд європейських країн-членів НАТО, а також пакистанські спецслужби. 25 грудня 1979 року почалося введення радянських військ. Офіційною датою виведення військ вважається 15 лютого 1989 року. Участь у війні взяли 160375 військовослужбовців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами.

Ця війна зламала життя багатьом людям. Незважаючи ні на що, військові чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. 15 лютого ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

Вибір читачів за тиждень

Відео