Воїни з Тернопільщини побували у пеклі Афганістану (фото)

PM913image001

Щорічно 15 лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на територіях інших держав: згадуємо тих, хто поліг на чужій землі, дякуємо живим. Цього  дня минає річниця, відколи наші співвітчизники покинули землі Афганістану.

Поліціянти Тернопільщини вшанували воїнів-афганців, повідомляє прес-служба поліції Тернопільської області.

Війна в ісламській державі вартувала життя понад трьом тисячам українців. 1700 наших земляків-тернопільчан побували у пеклі Афганістану, півсотні з них загинули на чужій землі, двоє зникли безвісті. Багато з тих, хто пережили жахи війни, нині  в числі добровольців боронять нашу державу на східних рубежах. З Тернопільщини в зоні АТО служили 69 афганців, шестеро з них досі на передовій. Серед співробітників роти патрульної поліції особливого призначення «Тернопіль» також є ті, хто не зі слів знає, що таке війна в Афганістані.

PM260image002
PM260image002

PM371image003
PM371image003

Розпочате у травні 1988 року виведення військ з Афганістану закінчилося 15 лютого 1989 року. Групи радянських військ остаточно покинули цю країну.

Незалежна Україна 15 лютого офіційно вшановує День пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виводу військ з Афганістану.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео