Конкурс відеопоезії «Монокль» у Тернополі

16508572_911826532287352_7392036027144139903_n

Перший конкурс відеопоезії «МонОкль» 2017- це мистецький трамплін для молодих українських авторів та режисерів, які мають про що розповісти вибагливому глядачеві. Це заразом і справжній поєдинок для тих, хто вміє бути собою не лише у рядках, а й у непроминальних кадрах, для тих, хто достеменно знає, як дивитися на світ через товщу об’єктива, фільмуючи не просто епізоди, а промовисті емоції.

Мета конкурсу: • Популяризація сучасної української поезії та підтримка творчості молодих авторів. • Сприяння розвитку міжмистецької взаємодії. • Привернення уваги до відеопоезії як порівняно нового жанру кіномистецтва та особливої форми передачі авторського світосприйняття. Умови участі у конкурсі: • До участі у конкурсі приймаються зафільмовані твори сучасної авторської поезії. • Мова творів – українська. • Відеопоезія неодмінно має містити субтитри із зазначеними назвами поетичного твору та музичної композиції (якщо така використовується як супровід), а також автора, режисера та усіх учасників знімального процесу. • Зйомка відеоматеріалів і їх монтаж не передбачає жодних обмежень, оскільки є елементами творчого процесу. • Тривалість стрічки не може перевищувати 5-ти хвилин*. • Вік учасників (16-35 років). • Роботи не повинні мати антиукраїнський, рекламний та відверто еротичний характер, містити заклики до будь-якого виду дискримінації та ненависті.

Склад журі: Олександр Ірванець – письменник, перекладач, сценарист, учасник літугруповання Бу-Ба-Бу.

Леся Мудрак – письменниця, перекладач, літературознавець, громадський діяч, член НСПУ.

Юрій Завадський - поет, літературознавець, перекладач, громадський діяч, директор видавництва «Крок».

Наталія Олексів – викладач, актриса театру та кіно.

Роботи приймаються з 7 лютого до 5 квітня 2017 року (включно). Усі отримані відеоматеріали будуть розміщені на YouTube-каналі мистецького фестивалю «Ї». За результатами експертного оцінювання 10 кращих відеопоезій буде оприлюднено у розділі шорт-ліст (25 квітня 2017 року) та пізніше транслюватимуться у ході одного із фестивальних днів (12-14 травня 2017 року). Саме тоді стане відомо ім’я переможця конкурсу, який отримує іменну статуетку Першого конкурсу відеопоезії «МонОкль».

* Заповнити форму заявника може особа, яка має безпосередню причетність до відеороботи (режисер, автор чи інші учасники знімального процесу).

Заповнити анкету можна, перейшовши за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1qTWaHgieE1C0GAx3_yFk..

 

Вибір читачів за тиждень

Відео