Орест Сарматський

Агро-новини 19 лютого

лют1902

Гібриди DuPont Pioneer отримали призові місця на конкурсі урожайності у США

Гібриди кукурудзи бренду Pioneer продовжують приносити великі перемоги учасникам конкурсу врожайності, організованому Національною асоціацією виробників кукурудзи (НАВК), повідомляє SuperАgronom.com.

НАВК вручила сім національних і 199 штатних титулів виробникам, які використовували насіння марки Pioneer і взяли участь в щорічному Національному конкурсі врожайності кукурудзи.

«Наші переможці 2016 р. продемонстрували, що тривалі інвестиції в генетику насіння в поєднанні з неперевершеною підтримкою команди професіоналів Pioneer допомагають виробникам досягати максимальної продуктивності. Успіхи в нашій дослідницькій програмі кукурудзи приносять більш високий рівень генетичної вигоди для клієнтів. У поєднанні зі збільшенням локального тестування ми досягаємо поліпшення врожайності для виробників по всьому кукурудзяному поясу», — говорить віце-президент DuPont Pioneer, регіональний директор по США і Канаді Стів Рено.

190201
190201

Десятки гібридів кукурудзи бренду Pioneer добре зарекомендували себе в конкурсі врожайності 2016 р. Бренд Pioneer P1197 лідирував у списку переможців, завоювавши 69 штатних і дві національні нагороди.Конкурс врожайності НАВК — це щорічне змагання серед виробників кукурудзи в США, метою якого є капіталізація високогенетичного потенціалу врожайності сучасних гібридів кукурудзи. Він також сприяє розвитку стійких нових та інноваційних методів управління, які призводять до підвищення врожайності.

Фінські вчені знайшли спосіб переробки метану в комбікорм для тварин

Біогаз з високим вмістом метану може бути конвертований в кормовий матеріал — до відповідного висновку в рамках свого дослідження прийшли вчені з Технічного дослідного університету Фінляндії, повідомляє Союз птахівників України.

190202
190202

Розроблена ними технологія заснована на здатності метанотрофних бактерій до зростання в аеробних умовах в газових біореакторах при використанні метану в якості вуглецю і енергії. В результаті виробляється біомаса одноклітинних із вмістом білка понад 60%. Ця маса може використовуватися в комбікормах для продуктивних тварин як джерело білка. Незважаючи на те, що метод все ще потребує вдосконалення, в цілому він вже підтвердив себе на практиці, відзначають фахівці.

У Греції від сильних морозів постраждали овочі та цитрусові

Антициклон «Аріадна» приніс з Сибіру небувалі для Греції морози і снігопади, в деяких регіонах введено надзвичайний стан, повідомляє UBR.

Снігопади і морози, що закріпилися на всій території Греції, завдали величезної шкоди сільському господарству — найбільше постраждали цитрусові і овочеві культури, кажуть грецькі фермери.

190203
190203

«У Коринфі все завалено снігом. У нас дуже сильно постраждали цитрусові — лимони, апельсини, мандарини. Очевидно, не буде абрикосів в цьому році. Збиток буде дуже великим», — розповідає Стелла Марангакі, яка вирощує цитрусові і виробляє родзинки і сухофрукти.

За її словами, поки рано говорити, чи постраждали виноградники. Коринф кілька століть був одним з головних центрів виробництва родзинок і експортував його по всьому світу.

«Це стане ясно пізніше. Ми сподіваємося, що виноградна лоза не вимерзла», — сказала вона.

Значними будуть втрати у виробників овочів — капусти, зелені, помідорів. Що стосується фруктів і ягід, то яблуні від морозів не постраждали, а чи буде полуниця стане відомо лише в лютому, кажуть фермери.

Вибір читачів за тиждень

Відео