Віра Олександрович

Тернопілля хоче першим випробувати естонський експеримент (фото, відео)

Основне_фото

На Тернопіллі уже працюють три підприємства із естонським капіталом. Дієвою є співпраця також в освітній сфері. Але цього – надто мало, вважають на Тернопіллі.

- У мене гарний настрій, сьогодні хороша погода, - намагався говорити українською Надзвичайний і Уповноважений посол Естонської Республіки в Україні Герт Антсу.

Власне, сьогодні, 22 лютого, перекладач йому був майже не потрібен, адже гість розуміє українську і непогано говорить російською.

[embed]https://youtu.be/Gu885Hi2VmY[/embed]

Посол_початок
Посол_початок

Виявляється, нашій області вже є чим похвалитися, адже попередня співпраця між країною Євросоюзу і нашим регіоном була доволі успішною.

[embed]https://youtu.be/Y7ZTaQg0yGo[/embed]

Керівництво області висловило надію, що Естонія – країна із кількістю населення, як на Тернопіллі, зможе допомогти нам у впровадженні електронного врядування. Більше того, наш край готовий стати «пілотним». Допомоги від естонців очікують і у питаннях оборони, особливо – навчання членів загонів територіальної оборони.

Влада
Влада

[embed]https://youtu.be/urmoX04LeBw[/embed]

Голова облради Віктор Овчарук наголосив, що ми вкрай зацікавлені у залученні інвестицій до регіону. До того ж, маємо і самі чим похвалитися.

Обмінялися подарунками
Обмінялися подарунками

[embed]https://youtu.be/ZCVd8LJwDAY[/embed]

Результатом перемовин, як сподівається влада Тернопілля, мало б стати створення Почесного консульства Естонії у нашому краї. Усіма цими пропозиціями пан Герт Антсу зацікавився і пообіцяв обдумати. Тим паче, наступний його візит має відбутися уже у травні. Посол стане гостем «Інвестиційного форуму-2017».

[embed]https://youtu.be/ExwrnpOYWxI[/embed]

Надихнули посла на такі слова успіхи підприємства із естонським капіталом «Сегеш-Україна» (у Шумську гість побував вчора – прим.), а також програма, яку впроваджують освітні заклади Естонії спільно із Тернопільським національним університетом (про це докладно згодом – прим.).

Спільне фото
Спільне фото

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео