Сотні тисяч гривень та золоті злитки конфіскували у організаторів-аферистів з Тернопільщини

222222

Триває слідство проти причетних до фінансової піраміди. За останній час до працівників поліції звернулося більше, ніж 400 осіб, яких ошукали на 40 мільйонів гривень.

Працівникам поліції вдалось відшукати трьох співорганізаторів масштабної фінансової афери «Хелікс». У домівках шахраїв, причетних до середньої ланки функціонування фінансової піраміди, провели низку обшуків. Здебільшого ці особи проживають у Тернополі та в столиці України.

Поліцейські вилучили усю «чорну» бухгалтерію, особисті банківські картки, на які перераховували гроші ошукані вкладники, валюту, золоті злитки, та боргові зобов’язання постраждалих осіб, на суму що перевищує 350 тисяч гривень.

Крім того, було вилучено й інші цінні для слідства документи, які підтверджують причетність аферистів до інших фінансових афер.

1
1

На даний час триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 4 статті 190 - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою та частиною 2 статті 209 - відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом Кримінального кодексу України.

Обрано запобіжні заходи, про це повідомляють в Управлінні СБУ в Тернопільській області.

Фото: Управління СБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео