У Тернополі не увічнять Джона Леннона

z_2e39d25c

Через деякий час, вже після набуття чинності Закону про декомунізацію, карти різних міст та областей змінилися до невпізнання. Так у Тернопільській, Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Хмельницькій областях загалом було перейменовано близько 730 вулиць.

У західних регіонах України і до прийняття закону було небагато вулиць із «радянськими» назвами. Якщо порівнювати, то тільки на Дніпропетровщині змінилось понад 1400 назв.

В основному у містах зникли такі назви як Жовтнева/Жовтня, Радянська, Колгоспна,Терешкової, Ватутіна. Натомість з’явилися вулиці: Незалежності, Соборності, Козацька, Свободи.

Жодну вулицю у зв’язку із декомунізацією не довелось перейменовувати у Тернопільській області та ще двох сусідніх. Хоча протягом останніх років певні зміни на картах тут таки відбулись. Ось до прикладу, Майдан Мистецтв у Тернополі було перейменовано на площу Героїв Євромайдану.

Не стандартним підходом виділилися закарпатці, у них же вулиця Леніна у селі Калини стала вулицею Джона Леннона.

З появою нових назв люди намагалися зробити теперішню історію пам’ятною, увічнити таким чином пам’ять про Героїв АТО, а також тих постатей які фігурували у історії за часів УНР, ЗУНР та ОУН-УПА.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео