Відома тернополянка: «Я просто кайфувала від останнього кола…» (відео)

Підгрушна

Лідер збірної України з біатлону, тернополянка Олена Підгрушна радо прокоментувала «срібло» в естафеті на чемпіонаті світу.

Так наша команда з біатлону завоювала першу нагороду на чемпіонаті світу з біатлону, який проходив в австрійському Хохфільцені.

Найфеєричніших моментів чекали саме на виступі жінок-спортсменок. Українки Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна стали срібними призерами естафетної гонки!

Усіх вразила просто неймовірна розв'язка після заключної стрільби. Протягом всього лише 12-ти секунд зі стрільби вийшли відразу п'ять спортсменок, серед яких була і наша Олена Підгрушна.

Розв’язка відбулась саме на великому підйомі за кілька десятків метрів до фінішу, тоді ж Підгрушна серйозно збільшила темп і їй вдалося відірватися від Дорен Абер, спортсменки з Франції, і представниці збірної Чехії - Габріели Коукалової, прийшовши до фінішу другою.

підгр
підгр

Після такого здобутку українська біатлоністка Олена Підгрушна прокоментувала ІІ місце в естафеті на чемпіонаті світу. Про це вона розповіла офіційному сайту Федерації біатлону України (ФБУ).

- Я згадувала минулий рік… Розуміла, що дівчата поруч, розуміла, наскільки вони сильні суперниці. Не можна було дозволити собі використовувати запасні патрони. Бо жодного шансу не буде. Тому я обережно працювала на рубежі. Бачила, що поруч дівчата. В якийсь момент Абер об’їхала мне. Я собі сказала, що треба триматись за ними, а вже на фінішній прямій доведеться боротися. Але мені пощастило. Пішов дощ, додалося вологи, і лижі мене викотили вперед на спуску. Я просто пролетіла суперниць. І треба було тікати від них, кидатися, стрибати в підйом, - розповіла Підгрушна.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=L3GyRUCjb3c[/embed]

- Я просто кайфувала від останнього кола, це було щось неймовірне. Мені здалося, що весь світ за мене вболівав. І українці, і росіяни, і білоруси, і серби. Всі кричали «Лєна, давай!». Тепер я відчуваю полегшення, наче камінь з душі впав. Такий важкий сезон був, важкі розмови – з тренерами, з президентом. Я не задоволена була результатами, вони теж. Але те, що вдалося зробити, мені гріє душу, - додала Підгрушна.

Фото з офіційного сайту ФБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео