Учасники АТО з Тернополя звернулися до Голови Верховної Ради

maxresdefault

Всеукраїнське об’єднання «ГО Учасники АТО Галичини» у відкритому зверненні до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія звернулися з проханням бути почутими та отримати підтримку керівництва держави в питанні надання учасникам АТО (військовослужбовцям, добровольцям) а також сім’ям військових, які загинули у зоні проведення АТО можливості для реалізації свого права на отримання житла, яке закріплено Конституцією України. Про це повідомляють на порталі «Аto.today».

Мова у зверненні йшла про надання держпідтримки у розмірі 50% вартості будівництва чи придбання доступного житла, або ж пільгового іпотечного кредиту відповідно до попередньо розробленого проекту Закону України «Про внесення змін до статті 4 ЗУ «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (закон № 4550 від 04.05.2016 року). Цей законопроект було підтримано ще у першому читанні 18 жовтня 2016 року.

19_30 завтра
19_30 завтра

Проте, Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» не передбачено жодних видатків на відновлення фінансування Державної цільової соціально-економічної програми.

- Повертаючись з передової до мирного життя, ми готові та хочемо працювати, реалізовуватись, забезпечувати свої сім’ї та виховувати дітей в нормальних для того умовах, та отримання власної домівки є надскладною задачею в сучасних реаліях, адже вирішити її самостійно аж ніяк не реально, враховуючи рівень цін та рівень оплати праці, - йдеться у тексті звернення. – Враховуючи вищесказане, звертаємось до Вас з проханням якнайшвидшого включення проекту Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» до порядку денного сесії Верховної Ради України та прийняття цього в цілому як закон.

Також активісти попросили відновити фінансування Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки та в Законі України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачити видатки на її реалізацію.

Фото: «Аto.today»

Вибір читачів за тиждень

Відео