Тернополянам варто знати: ціна на газ буде змінюватися регулярно

газ

Уряд переглядатиме тарифи на газ для населення кожні півроку в разі, якщо за попередній період ціна на імпорт палива зросла більш ніж на 10%.

Кабмін ввів нові поняття - «газовий рік» (з 1 жовтня по 30 вересня) і «газове півріччя» (з 1 квітня по 30 вересня і з 1 жовтня по 31 березня). Тож відтепер тернополяни отримуватимуть нові дані щодо вартості послуг газопостачання. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів, передає Урядовий портал.

Роздрібні ціни на газ для населення і ТКЕ розраховуватиме Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Розрахунки проводитимуться за 2 місяці до початку кожного газового півріччя та будуть оприлюднюватися на сайті міністерства.

Якщо поточні ціни на газ відхиляються від розрахунків Міненерго більш ніж на 10%, то Кабмін переглядає їх, якщо менше - то ціни залишаються незмінними. До цих нововведень уряд мав право переглядати тарифи кожен квартал.

Нові правила почнуть діяти вже з 1 квітня цього року.

Також в уряді заходила мова про те, що з 1 квітня 2017 року на 40% може подорожчати газ для населення, але прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що уряд не допустить зростання цін на газ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео