Закордонний паспорт і ID-картку вже можна оформити майже в усіх підрозділах міграційної служби області

385005892

З 1 березня  Заліщицький, Монастириський, Підгаєцький та Шумський районні сектори міграційної служби розпочали надавати послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки і паспорта для виїзду за кордон. Про це повідомили в обласному Управлінні ДМС.

Якщо на початку 2016 року ІД-картки та закордонні паспорти можна було оформити лише в Тернополі та п’яти районних центрах області, то зараз це можна зробити у чотирнадцяти з сімнадцяти районах Тернопільщини. Відтак, більшій частині жителів області тепер не потрібно їхати у сусідні райони, а отже витрачати час та додаткові кошти на проїзд, аби оформити документи, повідомляє Номер один.

Невдовзі планується завершити роботи щодо запуску обладнання для оформлення документів, що посвідчують особу громадянина, у трьох останніх територіальних підрозділах міграційної служби  області –  Бережанському, Гусятинському та Підволочиському

Міграційники звертають увагу на те, що на виконання постави Кабінету Міністрів від 25 березня 2015 № 302, територіальні підрозділи, в яких запрацювали програмно-технічними комплексами для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки, припиняють оформлення паспортів у формі книжечки.

Вибір читачів за тиждень

Відео