Віра Олександрович

На Тернопіллі ані бомби, ані сварки не завадять захистити Бандеру (відео, фото)

Тернопільським депутатам не завадили працювати ані повідомлення про замінування, ані суперечки у залі. Втім, для прийняття рішень політикам врешті не вистачило кворуму.

Нагадаємо, засідання сьогодні, 3 березня, розпочалося майже вчасно. Згодом відбулося чимало цікавого – про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ. У сесійну залу традиційно прийшли представники громади. Більшість із них вимагала заборони будівництва ГЕС на Дністрі.

[embed]https://youtu.be/a7xhFxSwBiw[/embed]

Згодом депутатам довелося перервати роботу, бо о 12.00 відбулася Всеукраїнська хвилина мовчання за загиблими на Львівщині шахтарями.

[embed]https://youtu.be/BSCBgVf5iAY[/embed]

Попри це у залі вирували пристрасті. До трибуни, аби висловити власну позицію – і в ролі депутата, і в ролі керівника області, неодноразово довелося виходити Степанові Барні.

[embed]https://youtu.be/RCnKssOJ2tw[/embed]

Власне, саме після його останнього «спічу» головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол повідомив про… замінування кількох авто у дворі обласної ради, що на Грушевського, 8. Через це всіх присутніх, а також численних чиновників евакуювали із 8-поверхового приміщення. Звісно ж, нічого не виявили, але…

Сесію змогли продовжити приблизно о 15.30. Засідання тривало майже до 17.00. Депутати  наполягли на поверненню звання «Герой України» посмертно Степану Бандері і Роману Шухевичу. Представники усіх фракцій також підтримали звернення до Президента щодо видання Указу «Про заходи з відзначення 75-річчя від створення Української Повстанської Армії». У цьому документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «Зважаючи на необхідність відновлення історичної та національної справедливості, належного вшанування національних героїв, скасування незаконних рішень, прийнятих за режиму Януковича, громадськість Тернопільщини та ми, депутати обласної ради, вимагаємо повернути звання »Герой України« Бандері Степану Андрійовичу та Шухевичу Роману Осиповичу, а також звертаємося до Президента щодо видання Указу »Про заходи з відзначення 75-річчя від створення Української Повстанської Армії».

unnamed (16)
unnamed (16)

Втім, узгодженою роботу політиків сьогодні назвати було важко. Врешті, коли дійшли до важкого питання про госпітальні округи, представники однієї із фракцій тихенько витягнула картки із системи «Віче», а тому - через відсутність кворуму усі змушені були розійтися. Коли скличуть наступне засідання, наразі невідомо.

unnamed (15)
unnamed (15)

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео