Віра Олександрович

В елітні котеджі під Тернополем злодії потрапляли через вікна (фото)

unnamed (8)

Оскільки кількість майнових крадіжок у нашому краї останнім часом тільки зростає, у поліції вирішили надати поради жителям Тернопілля.

Власне, про крадіжки із квартир і будинків, а також боротьбу із організованими злочинними угрупованнями правоохоронці розповіли сьогодні, 3 лютого. Окрім того, у Державній службі охорони принагідно оголосили традиційну соціальну акцію, якою можуть скористатися всі охочі.

Виявляється, у нашому краї, порівняно із попередніми роками, дійсно почастішали випадки майнових злочинів. Так, крадіжками із будинків відзначився початок року у Тернопільському районі. Впродовж лютого невідомі пограбували п'ять приватних осель у селах Смиківці і Гаї Шевченківські. Невідомі проникали до будинків, віджимаючи металопластикові конструкції вікон. Виносили із садиб усе цінне, що потрапляло під руки: гроші, золото, колекційні монети, годинники, іменні речі, електроінструменти, ноутбуки і навіть парфуми. Групу цих крадіїв затримали нещодавно.

unnamed (7)
unnamed (7)

  • Турбували серійні злочини, які скоювали довкола Тернополя, - говорить заступник начальника ГУ НП у Тернопільській області-начальник кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в області Степан Яцух. – Злочинці зазвичай обирали елітні котеджі заможних родин, де можна було чимось поживитися. Як нам стало відомо згодом, ця ж група протягом двох років тероризувала жителів сусідніх областей.

Окрім того, упіймали тих, хто вчинив розбійний напад на пенсіонерку у Хоросткові. У зловмисників поліцейські вилучили дев’ять із половиною тисяч євро із вкрадених 13 тисяч, 150 американських доларів із вкрадених півтори тисячі, а також мобільні телефони, антикварний годинник у вигляді підвіски і декілька пляшок елітного алкоголю, що належать потерпілій.

unnamed (6)
unnamed (6)

Жінка була настільки безпечною, що тримала це все вдома, причому – у будинку без сигналізації. Тож принагідно працівники Державної служби охорони нагадали: цілком убезпечити майно від зловмисників допоможе лише цілодобовий контроль об’єкта.

unnamed (5)
unnamed (5)

  • Поліція охорони нині є єдиним органом, що може використовувати для своєї роботи вогнепальну зброю, - наголошує начальник обласного управління Державної служби охорони Олег Іващенко. – Оскільки крадіжок із приватних будинків і квартир побільшало, керівництво Національної поліції вийшло із пропозицією провести соціальну акцію «Квартира – під охороною». Вона триватиме із 15-го до 31 березня.

У цей період, за його словами, передбачене зниження вартості монтажних робіт на 50%. Певні категорії громадян – вояки АТО і члени їхніх родин зможуть розраховувати на пільгову ціну встановлення оснащення – до 75%.

unnamed (9)
unnamed (9)

До слова, окрім сигналізації, правоохоронці радять тернополянам встановлювати подвійні двері. Оскільки, відкривши замки на перших, зловмисник уже не встигне відкрити наступні двері, бо наряд поліції охорони прибуде до помешкання за лічені хвилини.

Фото із сайту ГУ НП

Вибір читачів за тиждень

Відео