На Тернопільщині жорстоко знущалися з інваліда

Kulak

Поліцейські задокументували факт нанесення потерпілій тілесних ушкоджень. Причетною до цього виявилася родичка, яка за нею доглядає.

Співробітники Підволочиського відділу поліції розслідують факт зловживання опікунськими правами з боку 50-річної тернополянки. Жінка, будучи опікуном свої родички, привласнювала кошти, вилучені за здачу в оренду квартири останньої, повідомляють у Відділі комунікації ГУНП у Тернопільській області.

Як розповів керівник Підволочиського відділу поліції Андрій Купчак, до них звернулися родичі 36-річної жінки – інваліда дитинства зі скаргами на неправомірні дії з боку її опікунки. Їхні звинувачення знайшли підтвердження. Поліцейські задокументували факт нанесення потерпілій тілесних ушкоджень. Причетною до побоїв виявилася родичка, яка доглядає за жінкою.

Поки правоохоронці розслідувалося кримінальне провадження, розпочате за статтею 125 ККУ, з’ясувалося, що опікунка ще й привласнює кошти своєї підопічної. У потерпілої в Тернополі є квартира, яку зловмисниця здає в оренду, а отримані кошти привласнює.

Цей факт поліцейські виокремили в ще одне кримінальне провадження, кваліфікувавши дії тернополянки як використання опіки з корисливою метою на шкоду підопічній – ч.1 ст. 167 ККУ. Триває досудове розслідування.

Вибір читачів за тиждень

Відео