Тернопільська «Нива» виборює путівку до чвертьфіналу у серії післяматчевих пенальті (фоторепортаж, відео)

eW5luSObrIc

Вчора, 5-го березня у матчі 1/8 фіналу турніру пам'яті Ернеста Юста, футбольний клуб «Нива» Тернопіль здобув перемогу над «Волинню U-19» з Луцька у серії післяматчевих пенальті 4:2. Основний час гри завершився з рахунком 1:1. 

Як повідомляє прес-служба ТПФК «Нива», створивши чимало гольових нагод, «Ниві» лише у другому таймі вдалося відігратися та перевести матч у серію пенальті, де героєм став воротар Іван Бук, який двічі відбивав удари суперника.

Перевагою «Нива» почала володіти зі стартових хвилин поєдинку. Уже на старті здалеку пробивав Шевченко — м'яч пройшов повз ворота. Згодом чудову нагоду створив Шелія, який обіграв кількох суперників, вийшов на ударну позицію, але пробив невдало. Мимо воріт пройшов і удар Мороза головою.

Відоме футбольне правило у цьому випадку спрацювало чітко. І «Волинь», яка переважно оборонялася, свою першу нагоду втілила у забитий м'яч. Після подачі з лівого флангу центральні оборонці тернополян дозволили нападнику Могілю розстріляти ворота Механіва.

Швидко відігратися «Ниві» не вдалося, хоча до перерви моменти у підопічних Петра Бадла були. А одразу після відпочинку, тернополяни влаштували осаду воріт луцької команди. У стартові хвилини другого тайму наші гравці створили три хороші нагоди. Але після ударів Дзядикевича, Гатали та Пріхни м'яч не опинився у сітці. Особливо небезпечним був удар зльоту від Дмитра Пріхни на який дивом зреагував воротар «Волині». А згодом із вбивчої позиції не влучив у ствір Степан Матвійків, який пробивав головою після стандарту.

Марнувати нагоди тернополяни продовжували аж до 75-ї хвилини. Саме тоді після подачі зі штрафного від Гатали, ворота головою розстріляв Святослав Дзядикевич, який вийшов на заміну після перерви.

Забитий гол змусив «Ниву» ще активніше йти вперед з надією здобути перемогу в основний час, але натомість гості з Тернополя були близькими до поразки. Після швидкої атаки лучан, Іван Бук невиправдано покинув ворота і Назару Ільчишину довелося сфолити у штрафному майданчику. До одинядцятиметрової позначки підійшов капітан «Волині» Зинкевич, але переграти воротаря «Ниви» йому не вдалося. Після удару з точки м'яч спершу влучив у стійку, а тоді, зрикошетивши від ноги воротаря, вилетів за межі поля.

Нервовими виявилися і останні хвилини основного часу, адже обидві команди грали у відкритий футбол з надією вирвати перемогу. Проте фінальний свисток зафіксував нічию, а це означало, що командам доведеться пробивати серію післяматчевих пенальті.

У «футбольній лотереї» тернополянам пощастило більше. Усі удари футболісти «Ниви» чітко реалізували. А справжнім героєм серії пенальті став воротар Іван Бук, який двічі відбивав удари суперників, тим самим вивівши «Ниву» до чвертьфіналу турніру пам'яті Ернеста Юста.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SCS7jX9tqCI[/embed]

Свого наступного суперника наша команда дізнається у понеділок, 6-го березня, коли відбудеться жеребкування наступної стадії.

Вибір читачів за тиждень

Відео