Оксана Бучко

На Тернопільщині витрачають на лікування при зверненні в середньому до тисячі гривень

9773_1413736595_mshfbdiyfh

Витрати на ліки у різних областях при амбулаторному зверненні протягом минулого року порахували представники проекту «Індекс здоров’я. Україна-2016» започаткований Міжнародним фондом «Відродження», Київським міжнародним інститутом соціології та Школою охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія». Тернопільщина займає високу позицію, середня вартість придбаних ліків складає 916 грн. Найнижчий показник у Житомирській області – 238 гривень, найвищий у Рівненській – 1001 гривня.

- У середньому, при амбулаторному зверненні лікар призначав пацієнтам 4 лікарські препарати. Компенсацію за них від страхової компанії отримували лише 2% опитаних, від лікарняної каси – 1%, від держави – 2%, - повідомляють представники проекту.

У той же час на Тернопільщині найбільше задоволені рівнем надання стаціонарної медичної допомоги (76% опитаних).

- Задоволеність медичною допомогою – це суб’єктивна оцінка, але вона вкрай цінна для зворотного зв’язку з жителями області при проведенні реформ, а також для поширення успішних практик з реформування галузі між областями», – коментує Тетяна Степурко, керівник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Результати проекту опубліковані на moz.gov.ua.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео