Тернопільських депутатів вчили заповнювати е-декларції (фото)

unnamed (9)

 В Тернополі активісти руху ЧЕСНО  провели тренінги для місцевих депутатів.

Тренінги проведено в рамках всеукраїнської просвітницької кампанії “Лайфхак: як заповнити е-декларацію депутату місцевої ради”.

unnamed (10)
unnamed (10)

Організаторами тренінгів є громадський рух ЧЕСНО, а сьогоднішній тренінг для депутатів Тернопільської міської ради провів Віталій Світлик – координатор Руху ЧЕСНО у Івано-Франківську та член громадської ради при НАЗК. Присутнім розповіли про основні вимоги до декларування, чим загрожує недостовірна інформація, що і як саме потрібно внести до декларації.

unnamed (11)
unnamed (11)

На початку тренінгу своїм досвідом заповнення декларації поділився Віктор Шумада, секретар міської ради.

На тренінгу на практиці пояснили, як потрібно заповнювати декларації, які основні проблеми можуть виникнути, та як їх уникати. Зокрема, розповіли, чиї електронні ключі працюють найкраще, як правильно декларувати подарунки та ін.

Депутати задавали багато питань тренеру, було помітно, що тема для них актуальна, адже до 1 квітня вони зобов'язані подати свої декларації до НАЗК.

Після навчання місцевих депутатів активісти кампанії “Стеж за грошима” Громадського руху ЧЕСНО обіцяють  системно проаналізувати близько 1200 декларації депутатів міських рад 24 обласних центрів  – шукатимуть порушення та факти подання недостовірної інформації.

Вибір читачів за тиждень

Відео