Орест Сарматський

Агро-новини 8 березня

бер08

Компенсацію за купівлю сільгосптехніки українського виробництва збільшили до 20% (ОПИТУВАННЯ)

Збільшення компенсації за купівлю української техніки

Зміни у компенсації за придбання української сільгосптехніки були затверджені під час засідання Кабінету Міністрів України, повідомляє Traktorist.ua.

«Ми збільшили компенсацію за українську техніку з 15% до 20%. Дякую асоціаціям за спільні важливі доопрацювання та Уряду за підтримку. Вважаю, що такі зміни ще більше стимулюватимуть виробництво саме української якісної сільгосптехніки», — повідомив Тарас Кутовий.

Щоб отримати компенсацію за техніку потрібно лише подати заявку та документи, що підтверджують придбання української техніки до державного банку. Після отримання документів Мінагропрод компенсує суму протягом одного місяця шляхом перерахування коштів державному банку, який у свою чергу компенсує сільгоспвиробнику 20% від вартості придбаної техніки без ПДВ протягом одного дня.

«Ми прагнемо, щоб підтримка аграріїв була системною та комплексною. Прагнемо створювати ті умови, при яких і виробники техніки, і аграрії мають стимул розвиватися. І у такий спосіб розвивати всю аграрну галузь», — зазначив Кутовий.

В Україні критично зменшилось поголів'я ВРХ

На початку 2017 р. в Україні зафіксована найнижча чисельність поголів'я великої рогатої худоби в порівнянні з роками, коли вівся облік.

Про це заявив експерт сільськогосподарських ринків Андрій Панкратов, повідомляє прес-служба ФАО.

«Цей рік Україна розпочинає з найнижчим поголів’ям: чисельність ВРХ станом на початок 2017 р. становить 3 675 тис. голів – це найменший показник за усю задокументовану історію», — йдеться в повідомленні.

Андрій Панкратов зазначає, що кількість поголів'я свиней скоротилося до 6 689 тис. голів. Цей показник також є одним з найнижчих серед попередніх років.

Експерт додає, що скорочення поголів'я призведе до скорочення виробництва м'яса в Україні. Він зазначає, що обсяги виробництва яловичини (295 тис. т) і свинини (621 тис. т) на 2017 рік будуть одними з найнижчих в порівнянні з попередніми роками.

Китай інвестує $0,5 млрд в українське садівництво та ягідництво

Китайська компанія інвестує $515 млн в українську галузь садівництва та ягідництва протягом наступних двох років.

Як повідомила прес-служба «УКРСАДПРОМ», 28 лютого 2017 року голова Асоціації Дмитро Крошка та генеральний директор Департаменту з міжнародних зв’язків China Haisum Engineering Co., Ltd. Гонг Чжюн підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Згідно з цим документом, заплановані інвестиції будуть спрямовані на будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу.

«На прикладі садівництва та ягідництва ми хочемо показати, яким чином близько 1 млн людей, зайнятих у цій галузі, зможуть зробити Україну конкурентоспроможною на зовнішніх ринках», — повідомив голова Асоціації.

Зі свого боку, Гонг Чжюн зазначив, що китайську сторону цікавить потенціал України у сфері вирощування зернових та інших культур, їхньої переробки, а також будівництва логістичних комплексів.

«Україна має значні ресурси (земельні, людські), а також сприятливі погодно-кліматичні умови та географічне положення для розвитку сільського господарства та виробництва агропродукції», — зауважив Гонг Чжюн.

Крім того, минулого року Асоціацією було ініційовано початок процесу узгодження фітосанітарних протоколів між Україною та Китаєм для експорту українських фруктів та ягід на китайський ринок. Цю норму також закріпили в Меморандумі.

Вибір читачів за тиждень

Відео