Курси розмовної англійської вивчають уже й у районах Тернопільщини (відео)

photos1_362_p0

Тут складають пазли… Співають… Беруть участь в інтерактивних іграх…

“Школа молодої еліти” успішно реалізовує проект із вивчення розмовної англійської мови у районах Тернопільської області – “English speaking club”. Зокрема, у Теребовлі на такі курси ходить десяток школярів. А викладають їм місцеві вчителі, котрі кілька місяців тому самі навчалися вільно розмовляти англійською у “Школі молодої еліти”, повідомляє tmcinfo.

[embed]https://youtu.be/tNPdnZoyjFg[/embed]

Світлана Новосад, вчитель англійської мови Плебанівської ЗОШ І-ІІ ступенів: “Вони розуміють багато. Вони змушені розуміти, тому що ми говоримо англійською. Вони, мабуть, здогадуються, що я від них хочу. Тому стараємося, працюємо”.

“English speaking club” проходить щонеділі з 11-ї години у приміщенні Теребовлянської загальноосвітньої школи №1.

Олеся Рупа, учасниця “English speaking club”: “Я дуже сильно обожнюю англійську мову. Мені вчителька подзвонила майже за день до початку цього клубу і сказала, що в нашій школі буде таке відбуватися. Я із задоволенням прийшла сюди взяти у цьому участь. Мені дуже сильно сподобалося”.

Такий формат викладання та вивчення англійської мови кардинально відрізняється від звичайної шкільної програми.

Дмитро Сиротюк, співзасновник “English speaking club”: “Дуже важливо використовувати різного роду інтерактивні методи навчання. І саме ігри, інтерактивні групові роботи, як-от складання пазлу, є дуже корисними. Тобто вони виховують і лідерство, адже проявляються лідери ,які очолюють весь цей процес. Також вони спілкуються, домовляються. Тобто дуже важливо долати бар’єр спілкування. У багатьох він є присутній – знає мову дитина, але не може вільно спілкуватись. Є бар’єр – важко висловити свою думку або свою потребу, тому що інша мова, незвично якось”.

Наразі проект із вивчення розмовної англійської мови втілено у більшості районів Тернопільщини. Проте керівники проекту сподіваються, що незабаром клуби діятимуть усюди.

Ольга Шимків, керівник проекту “Education for peace”: “Англійську мову вивчають у школах, але такого неформального спілкування дітям не вистачає. А особливо діям, які живуть у районах, у селах. Бо, зокрема, тут, у Теревоблі, діти є не тільки з самого міста, а також приїжджі із сіл, які беруть участь у таких клубах. Я думаю, що для них це досить корисно”.

Вибір читачів за тиждень

Відео