Надзвичайно цікава особистість (відео)

vlcsnap-2017-03-07-17h47m40s161-300x170

Творча зустріч із відомим письменником, журналістом Олександром Гаврошем, який є автором книги “Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини в світі” відбулась в центральній бібліотеці Тернополя. 

У книзі «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини у світі» Олександр Гаврош втілив життєву історію закарпатського силача Івана Фірцака. У двадцять років юнак покинув рідне село Білки для того, щоб стати всесвітньою легендою, і «Найбільшим силачем століття». Йому, чемпіону Чехословаччини зі штанги та боротьби, чемпіону Європи з культуризму, аплодували у 64-х країнах світу. Та у самому розквіті слави Іван Сила повернувся на Батьківщину, повідомляє tv4.

– Це історія звичайного хлопця із села, який не мав засобів для існування, поїхав у велике місто і став всесвітньо відомим. Він це зробив сам, не було жодної підтримки. Іван Фірцак був патріотично налаштований. Це також для мене дуже важливо, що він він був свідомим громадянином. Мені здається, такі приклади дуже потрібні для нашої молоді. Тому я захотів зробити саме дитячу книжку, – говорить письменник, журналіст, автор книги “Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу” Олександр Гаврош.

Надзвичайно цікава особистість і непересічна доля – про таких людей варто розповідати, особливо молодшому поколінню, каже автор книги. В результаті про феноменального земляка не лише розказали, його ще й показали. За мотивами книги відзнято повнометражний дитячий художній фільм «Іван Сила».

– Фільм знятий у 2013 році нашим відомим актором та режисером Віктором Андрієнком. Фільм дістав дуже гарні відгуки і в глядачів, і в критиків. Був нагороджений премією імені Лесі Українки, як кращий фільм для дітей року, – каже Олександр Гаврош.

У Тернополі благодійний показ стрічки відбувся в Палаці кіно в рамках проекту “KіноUP”.

Вибір читачів за тиждень

Відео