Орест Сарматський

Агро-новини 10 березня

бер10

У Києві покажуть інноваційні IT-розробки для аграріїв

В київському офісі Microsoft 24-26 березня відбудеться захід, що об’єднає IT-розробників та аграріїв — Всеукраїнський хакатон аграрних інновацій.

Про це AgroPortal.ua повідомили організатори заходу — асоціація AgTech Ukraine.

В рамках хакатону учасники отримають можливість безкоштовно представити на загал власні IT-розробки для агросектора і отримати потужний feedback від експертів, обіцяють в AgTech Ukraine.

«Аграрії, що братимуть участь у хакатоні, зможуть «захантити» в штат міцних горішків і потім створювати із ними ексклюзив для своїх підприємств», — говорить один  із засновників асоціації AgTech Ukraine Юрій Петрук.

В рамках хакатону AgTech передбачені різноманітні заходи; є майданчики, на яких можна облаштувати демостенди; сторінки в соцмережах, сайт, електронні розсилки інформаційних дайджестів та анонсів.

10031
10031

Також в асоціації звернули увагу, що попередні учасники хакатону отримали сильний поштовх у світ бізнесу та високих технологій. «Ми знаємо гравців ринку; знаємо, кого може зацікавити цей продукт; допомагаємо початківцям вийти на ринок, а також радимо інвесторів», – зазначив співзасновник асоціації AgTech Ukraine Артем Бєлєнков.

Для учасників хакатону потрібна попередня реєстрація.

Українське садівництво отримає $515 млн китайських інвестицій

Асоціація «Укрсадпром» та китайська державна корпорація China Haisum Engineering Co., Ltd. 28 лютого 2017 р. підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно якого в українську галузь садівництва та ягідництва планується протягом наступних двох років інвестувати $515 млн.

Документ був підписаний головою «Укрсадпрому» Дмитром Крошкою та генеральним директором департаменту з міжнародних зв«язків China Haisum Engineering Co., Ltd. Гонг Чжюном, інформує прес-служба асоціації.

«На прикладі садівництва та ягідництва ми хочемо показати, яким чином близько 1 млн людей, зайнятих у цій галузі, зможуть зробити Україну конкурентоспроможною на зовнішніх ринках. Крім того, минулого року асоціацією було ініційовано початок процесу узгодження фітосанітарних протоколів між Україною та Китаєм для експорту українських фруктів та ягід на китайський ринок. Ця норма також закріплена у меморандумі», — розповів Дмитро Крошка.

10032
10032

Він уточнив, що заплановані інвестиції будуть спрямовані у будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу.

Зі свого боку, Гонг Чжюн зазначив, що корпорація China Haisum Engineering Co., Ltd. готова поділитися з українськими фермерами досвідом у сфері вирощування та переробки сільгосппродукції.

«Ми маємо намір покращити стан українського сільського господарства шляхом модернізації діючих та будівництва нових об»єктів на території України. Нас дуже цікавить потенціал України в сфері вирощування зернових та інших культур, їх переробки, а також будівництва логістичних комплексів», — відмітив він.

«Секретна зброя» сільського господарства

Вуглецеве сільське господарство — концепція, яка сьогодні на устах у кожного великого гравця в галузі ведення сталого агробізнесу. Його називають «основою майбутньої цивілізації» з високим промисловим потенціалом. Що ж це таке — вуглецеве сільське господарство?

Майкл Поллан написав для Washington Post, що вважає його «секретною зброєю» в сільському господарстві. Білл Маккіббен описав вуглецеве сільське господарство як «потужне видіння, яке віщує значні зміни у використанні землі».

Вуглецеве сільське господарство є відповіддю сільського господарства на зміну клімату. Простіше кажучи, мета полягає в тому, щоб взяти надлишок вуглецю з атмосфери, де елемент викликає глобальне потепління, і зберігати його в ґрунті, в якому вуглець допомагає росту рослин. Принцип доволі простий.

10033
10033

Більшість людей розуміє, що спалювання викопного палива перетворює планету на одну велику теплицю. На відміну від нафти, ґрунт на поверхні Землі містить значний запас вуглецю у вигляді органічних речовин, що селяни і садівники завжди прагнуть максимізувати. Рослини стають органічним добривом для ґрунту, коли вони розкладаються, і фотосинтез, за визначенням, видаляє вуглекислий газ з повітря і подає його через коріння рослин у ґрунт.

Занепокоєння з приводу зміни клімату під час переговорів щодо клімату в  в Парижі висловили 25 країн, які взяли на себе зобов'язання застосовувати концепцію вуглецевого землеробства, але власники ранчо, такі як Гейб Браун, який розводить худобу і вирощує культури на 5000 гектарів за межами Бісмарка (Північна Дакота), кажуть, що весь ґрунт буде живитися вуглецем, це поживні речовини для життєвого циклу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео