Тернополянам забороняють реєструвати фірми у своїх квартирах?

приміщення

Ще у вересні 2016 року в Україні говорили про задум ввести серйозні обмеження щодо використання житлових приміщень, що в результаті повинні були викликати певні труднощі з реєстрацією підприємства в квартирі.

Відповідно до законопроекту від 19 серпня 2016 року №5035 “Про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо уточнення меж використання житла)”, власникам житлового приміщення хотіли заборонити відкривати офіси в квартирах і будинках.

А для того, щоб зареєструвати юридичну особу в житловому приміщенні, потрібно було б всього-на-всього перевести це приміщення у нежитлове.

Так, 20 грудня 2016 року Андрій Шинькович, член комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства розповів про те, що на засіданні 8 грудня 2016 року було розглянуто проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо використання квартир багатоквартирних житлових будинків” (реєстраційний номер 5473), поданого народними депутатами Герасимовим, Андрієвським, Кодолою та іншими.

- Слід зазначити, що сьогодні в цьому питанні панує хаос. Зверну вашу, шановні колеги, увагу лише на таку річ. Згідно статті 383 Цивільного кодексу України власник житлового будинку, квартири має право використовувати помешкання для власного проживання, проживання членів своєї сім'ї, інших осіб і не має права використовувати його для промислового виробництва, відзначено в статті 383 Цивільного кодексу, - пише український політик.

Проте слід звернути увагу на те, що вказане обмеження поширюється лише на промислове виробництво, яке за своєю суттю є процесом перероблення, яке використовується для виготовлення нової продукції, оброблення товарів, які були у використанні, надання промислових послуг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео