Тернополянка Ліана Барська: «Намагаюся цінувати те, що в мене є» (фото)

17198266_1368093993258163_662072361_n

Про кого хочеться говорити з настанням тепла та весни? Звичайно ж про красивих, творчих, яскравих жінок. Сьогодні ми поспілкуємося із тернополянкою Ліаною Барською, співачкою, автором текстів та музики для своїх пісень. Ліана – живе цікаво. Працює, іноді подорожує, займається творчістю, планує випустити дебютний альбом. Нещодавно наважилась і записала першу свою роботу “Наш рай», повідомляє Про.те.

– Знаємо із таємних джерел, що ім’я Ліана – це псевдонім? Чому обрала саме його?

– Так, Ліана – це мій псевдонім. Я довго обирала собі сценічне ім’я, щоб гармонійно звучало з прізвищем. Навіть звикла уже до нього, а більшість друзів саме так мене і називають.

– Як давно живеш у Києві? Як вдалося адаптуватися у новому місті?

– Я народилась і здобула освіту в Тернополі, це моє рідне місто. Не так давно переїхала до Києва. Період адаптації був різним. Безумовно, пережила багато розчарувань, невдач, хороших моментів, злетів і падінь. Я себе шукала, намагалась заводити нові знайомства, пробувалась у різних гуртах, в деяких з них трохи працювала. Адаптуватися в новому місті нелегко, коли ти сам, та все ж варто спробувати, я досі звикаю до столиці.

Щоб подарувати глядачеві цікаве шоу виконавцю потрібна мобілізація його емоційних, фізичних ресурсів. Як потрібно працювати над собою, щоб мати силу, енергію виходити на сцену, якісно представляючи свою шоу-програму?

– Потрібно бути щирим. Глядач і слухач відчуває це. Щоденно працювати над собою, тілом і голосом, всебічно розвиватись. Повноцінний сон і власний простір. Мені важливо мати час для відпочинку перед виступом, щоб була можливість зібратися з думками.

– А як працюєш з голосом, як його розвиваєш, укріплюєш?

ЦЕ ЯК У СПОРТІ – БЕЗ ЗАНЯТЬ НЕ БУДЕ РЕЗУЛЬТАТУ

– Щодня займаюся вокалом. Це як у спорті – без занять не буде результату. Намагаюся вести здоровий спосіб життя, не п’ю газованих напоїв і не вживаю їжу, яка б могла погано вплинути на стан голосових зв’язок.

– Що б порадила нашим читачам, які хочуть займатися музикою: виступати на сцені, писати тексти, музику?

– Потрібно вірити у себе, вірити у те, що робиш, щоденно працювати над собою і наполегливо йти до своєї мрії. Мабуть я узагальнюю, та все ж, кожен музикант чи виконавець повинен усвідомлювати і трактувати вірно суть цих слів.

– Цьому навчитися чи потрібен вроджений талант?

– Навчитися можна будь чому, та чи якісно і щиро це буде? Я захоплююсь Ліною Костенко. Неймовірно талановита жінка. Вважаю, одиниці мають талант від Бога, який все ж потрібно розвивати і працювати над ним. І якщо людина відкрила в собі такий талант, це прекрасно. Потрібно писати від душі, так як ти це відчуваєш в даний момент чи період свого життя, тоді це щиро. Повір, люди відчувають щирі рядки, які зачіпають душу.

– Які переживаєш відчуття, коли виходиш на сцену?

– Адреналін, хвилювання, піднесений настрій, драйв і неймовірне задоволення. Всі ці відчуття перемішуються в мені і це класно. Я живу музикою, сценою і тим, що можу дарувати свою енергетику, позитивний настрій і хороші емоції людям. Моє життя – сцена.

– Частина твого образу – помітний яскравий колір волосся. Чому обрала саме таку кольорову гаму?

– Раніше ніколи не фарбувала волосся і була переконана, що не буду цього робити. Та коли потрапила вперше до Туреччини, в Анкарі, в одному з салонів краси стиліст запропонував довіритися йому і не заважати. Я була приємно вражена результатом. Саме так я вперше пофарбувала волосся і кардинально змінила свою зовнішність. Мені подобається цей колір. Зараз я не бачу себе в іншому образі, з іншою зачіскою чи стрижкою, це моє. Вже дуже давно з ним.

– Як доглядаєш за волоссям, щоб воно було здоровим та яскравим?

– Щоденний догляд: зволожуючі маски, кондиціонери, масла, а також п’ю комплекси вітамінів навесні і восени.

– Навесні пора тепла, нових починань та творчого натхнення. Чи виникає бажання спробувати щось нове в житті?

– Я мрію навчитись професійно танцювати латиноамериканську програму з бальних танців. А це, як комусь здається, небагато – всього 5 танців. Але скільки потрібно сил, бажання, роботи над собою і часу, щоб досягти омріяного результату. Зараз в мене інші пріоритети, на жаль, завжди бракує вільного часу для цього. Все ще попереду, я впевнена.

ДОБРЕ, ЩО Я ДІВЧИНА І ЛЮБЛЮ РОБИТИ БАГАТО СЕЛФІ

– Твої шанувальники бачать в інстаграмі та на сторінці фейсбуку, що ти любиш подорожувати. Чого тебе вчать подорожі?

-Я планую свої подорожі сама, не люблю залежати від когось. Рідко користуюсь послугами тур операторів. Вважаю, їх пропозиції вигідні тільки, якщо купувати пакетні тури.

Часто подорожую сама. Якось, припаркувавши орендоване авто, а його вартість можна знайти і за 30€ на добу, загубила те місце, де його залишила. Добре, що я дівчина і люблю робити багато селфі, саме на одному з тих фото в своєму телефоні побачила табличку з назвою вулиці, на якій востаннє бачила авто. Ця пригода для мене завершилась щасливо. Чого мене вчать подорожі, так це завжди бути уважною і обережною, де б я не була.

– Що привозиш із далеких та близьких країн?

– В кожній країні, в якій була, не сиджу на місці. Завжди багато ходжу, відвідую музеї, визначні місця і пам’ятки архітектури. Намагаюся більше дізнатися нового, цікавлюсь історією і культурою країни до якої приїхала. Для мене кожна подорож – це нові враження і позитивні емоції, саме це я везу із собою додому. Віднедавна почала колекціонувати магніти на холодильник, мабуть у кожного є такі.

– Що для тебе щастя?

– Намагаюся цінувати те, що в мене є, ловити щасливі моменти навіть у дрібницях. Щастя, коли рідні і близькі мені люди здорові. Зовсім недавно збагнула, що я таки щаслива, маю змогу прокидатися щодня, бачити посмішки близьких, які поруч. Невже цього мало для щастя? Повірте, мені достатньо. І я дякую Богу за все те, що в мене зараз є.

Ірина СКОРОБОГАТА

Вибір читачів за тиждень

Відео