Орест Сарматський

Агро-новини 11 березня

бер11

Як купувати сільгоспземлі після мораторію: озвучений алгоритм

Більшість учасників ринку уже сьогодні готується до зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Про це на юридичному практикумі «Практичні аспекти ефективного агробізнесу в нових реаліях підготовки до зняття мораторію», який відбувся в рамках Зимового зернового конгресу, розповів адвокат, керуючий партнера ALEXANDROV& PARTNERS Дмитро Александров.

«Зняття мораторію — це реалії майбутнього», — вважає експерт.

За словами Дмитра Александрова, алгоритм покупки землі інвесторами включатиме такі етапи:

* пошук господарства більшої площі,

* купівля корпоративних прав,

* вивчення договорів,

* переговори з кожним пайовиком,

* поетапний викуп.

На виконання такого плану необхідно буде 3 роки з можливістю викупу 80% земель, вважає він.

1101
1101

Також експерт додав, що наразі існує декілька речей, які заважають зняти мораторій: страх, недовіра до влади, відсутність розуміння прозорих правил та історичний досвід з приватизацією.

В Україні запрацює платформа для демонстрації агротехнологій

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією AgriEvent у 2017 році проведуть серію заходів з демонстрації передових технологій: передпосівного грунтообробітку, посіву, обприскування, осіннього грунтообробітку.

Про це було анонсовано в рамках Зимового зернового конгресу, який проходив сьогодні в Києві.

На заходах під назвою Дні агротехнологій УКАБ буде презентовано роботу с.-г. техніки міжнародних лідерів-виробників, генераторів аграрних технологій.

1102
1102

Як розповів генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький, заходи відбуватимуться за активної участі членів асоціації та всіх зацікавлених агровиробників. Перший День агротехнологій відбудеться вже у третій декаді березня і буде присвячений передпосівній грунтообробці.

«Ми будемо вибирати на кожну подію одну-дві операції, які станом саме на зараз є критичними з точки зору ухвалення аграріями рішень. Наприклад, по посіву буде продемонстрований тільки точний висів, обприскування — лише з диференційованим внесенням, автоматичним пілотом і т.п. Суть цих заходів — показати українським аграріям останні передові технології, новинки, які ще активно не застосовуються на полях», — розповів Тарас Висоцький.

Гібридний тест-драйв: LNZ відкриє унікальну лабораторію

LNZ Group відкриває першу на Шполянщині вегетаційну кімнату.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Як розповідають в LNZ Group, у такій лабораторії спеціалісти проводитимуть передпосівну перевірку стану насіння, тестуватимуть гібриди кукурудзи, соняшнику, гороху, сої та інших культур на енергію, схожість, М100 насінин, фракційний склад перевірятимуть вплив препаратів  на дані культури.

1103
1103

«Завдяки вегетаційній кімнаті ще до посіву рослини в поле ми будемо знати, які мікроелементи, біостимулятори доцільніше використовувати, перевірити гербіциди на фітотоксичність. Тобто ми зможемо перевіряти вплив засобів захисту рослин на посівний матеріал не в полі, на всьому об`ємі вирощуваних культур, а частково в лабораторії. Це дасть нам можливість протестувати та детально дослідити нові препарати та добрива, що пропонуються виробниками та постачальниками, а також вивчити системи підживлення та протравки насіння основних вирощуваних культур», — зазначив науковий спеціаліст LNZ Group Анатолій Даценко.

Вибір читачів за тиждень

Відео