Примхлива весна: природня аномалія чи каприз вічнозеленої дівчинки

AUtW-m1Oka0

Ось уже минає другий тиждень весни. Цьогоріч вона до нас прийшла вчасно, без особливих запізнень. Наприкінці лютого на вулицях міста й області розтанули сніги, з-під сірих хмар виглянуло яскраве тепле весняне сонце, земля скинула із себе білу пухнасту ковдру. Здавалося б, що природа віддячує нам сповна, даруючи українцям вчасне тепло, позитив та можливість розпочати життя заново. Однак ця сама природа є доволі примхливою, капризною дівчинкою…

Цими вихідними, 11 та 12 березня 2017 року у Тернополі та області синоптики прогнозують суттєве похолодання та погіршення погодних умов. Сильні дощі з переходом у мокрий сніг, зниження температури повітря до + 3 градусів тепла вдень та до – 1 градуса морозу вночі. Весняна гармонія дещо порушена і на це також є свої причини.

Спостерігаючи за погодними умовами навесні за останні 4 роки можна зробити висновок – весна приходить вчасно, календарно, але усередині березня неодмінно прослідковується значне похолодання на усій території міста й області. Про це повідомляють метеорологи й дослідники природних погодних умов за останні роки у нашому рідному місті.

2ErOr2l28Dk
2ErOr2l28Dk

Приміром, розпочинаючи із 2014 року, температурні показники і погодні умови усередині березня не втішали тернополян й гостей міста.

14-17 березня 2014 року: +1- + 4 градуси тепла

15-16 березня 2015 року: +3 - + 5 градусів тепла

13-15 березня 2016 року: -1 - +2 градуси тепла

11-12 березня 2017 року: +3 - +5 градусів тепла

Отже, можемо спостерігати за тенденцією у повторенні за останні 4 роки однієї погоди.

До слова, тернополяни не надто обурені капризами природи, опираючись на те, що: “ Весна – примхлива пора року, це період переходу від зимової сплячки до весняного пробудження, відрізок часу, коли зима вже нібито здалася але наполегливо продовжує псувати настрій романтикам, художникам, пересічним містянам, котрі з нетерпінням очікують справжнього весняного тепла!” – зауважую тернополяни Юрій та Віталій.

Up9T9-zMc-o
Up9T9-zMc-o

Ось така вона капризна, непередбачувана і примхлива весна цього року. Надалі синоптики прогнозують потепління та покращення погодних умов. Починаючи з 15 березня температура повітря підніметься до +12 градусів тепла, дещо припиняться опади, а до кінця місяця, за словами метеорологів, на Тернопільщину прийде справжня весна із значним теплом та відповідними погодними умовами.

Андрій Тернопільський

Вибір читачів за тиждень

Відео