Віра Олександрович

Навести лад на парковках у Тернополі вимагає депутат (фото, відео)

Депутати6 (Copy)

На «бардак», який усі водії спостерігають на парковках у Тернополі, звернув увагу колег депутат Назар Зелінка. Причому його настільки стурбувала вказана проблема, що він на сесії 24 лютого подав з цього приводу окремий запит.

Було того дня на сесії ще кілька звернень від депутата, але не всі вони отримали підтримку («Терен» докладно писав про те, що відбувалося у залі засідань - ТУТ, ТУТ і ТУТ).

«Водії не завжди стоять чітко годину»

Варто нагадати, що Назар Зелінка відразу виступав проти зміни тарифу на послуги паркування у Тернополі. На його думку, в теперішній скрутний для громади час таке різке здорожчання було поганою ідеєю. Але змінили тариф із 4-х до 6 гривень за годину рішенням виконавчого комітету погодилися 18 січня. Дослухалися тоді до прохань підприємця, який обслуговує приватні парковки. Він нарікав: бізнес – нерентабельний, а тому він більше вкладає, ніж отримує. Депутат, натомість, - іншої думки.

[embed]https://youtu.be/VxGt8TSWpes[/embed]

Він також звернув увагу колег на те, що насправді паркується значно більше автомобілів, аніж є паркувальних місць. Крім того, водії не завжди стоять чітко годину. Буває, і за півгодини до терміну їдуть, а на їхнє місце відразу стають інші.

Зелінка (Copy)
Зелінка (Copy)

До того ж, ніхто так і не знає, скільки у місті є безкоштовних паркувальних місць, наголосив депутат. Представники усіх фракцій дали йому свої 33 «за», адже згодні - «бардаку» на парковках дійсно вистачає. Тепер будемо чекати висновків профільних чиновників і депутатської комісії.

Про видачу закордонних паспортів та ID-карт у ЦНАПі

Не так добре склалося із іншим запитом депутата – про видачу ID-карт і закордонних паспортів ЦНАПом у Тернополі. Адже така практика вже успішно існує в інших містах, наприклад, Луцьку, Києві, Львові, Одесі, Кривому Розі та інших.

[embed]https://youtu.be/OuiFG8p23Q4[/embed]

За прогнозами експертів, до середини літа Україна має реальні шанси отримати безвізовий режим із європейськими країнами, - наголошує депутат. - Проте безвізовим він буде лише для громадян, які мають біометричні закордонні паспорти, тобто ID-карти. А оформити їх – проблема.

Зелінка2 (Copy)
Зелінка2 (Copy)

Це підтверджують і автори петиції, зареєстрованої на сайті міської ради (дивіться ТУТприм.). Щоб негараздів не було, на думку її автора, треба передбачити у бюджеті Тернополя кошти на придбання необхідного обладнання, провести тендер на його закупівлю, а тоді встановити все у ЦНАПі, що на вулиці Острозького. Після цього лише треба буде отримати доступ до ЄДДР і розпочати прийом та видачу закордонних паспортів та ID-карт. Але із депутатом і активістами не всі згодні.

Ми сьогодні кажемо, що будемо все оформляти у ЦНАПі, і міграційна служба бере і припиняє це робити, - каже міський голова Сергій Надал. – Уявляєте собі, що буде? Там і так – черги. Ви ж кажете, що є проблеми.

Відтак мер запропонував це питання спершу опрацювати. Депутати із ним погодилися. Як і з тим, що окремої Програми «Розвитку пластового руху» - не потрібно, якщо заходи і витрати щодо цієї скаутської організації передбачені у спеціальній «молодіжній» програмі. Захищав цей проект і навіть добився, щоб його розглянули №16 у порядку денному той же Назар Зелінка.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео