Найкрасивіший тернополянин хоче організувати конкурс краси для чоловіків

14891429024255

Олег Клапач під час навчання у педагогічному університеті брав участь у чоловічих конкурсах краси. Минуло 5 років як він став Містером ТНПУ та 4 як здобув титул Містера Тернополя. Про те, як змінилося його життя, чим займається зараз та чому таких конкурсів у Тернополі не має Олег розказав журналістам. повідомляє Доба.

Які спогади після обрання «Містер Тернопіль – 2013»?

Спогадів надзвичайно багато, хоча, не з самої конкурсної програми, бо там потрібно було відпрацювати на повну і зробити феєричне шоу, що нам вдалось на всі 100 відсотків. А з періоду підготовки до конкурсу були чисельні репетиції, спільні тусовки з учасниками та організаторами, різноманітні позитивні курйози – все це точно залишиться в моїй пам’яті на все життя…

Як змінилося ваше життя після конкурсів?

Звичайно, конкурс вагомо на життя не вплинув. Але це позитивний досвід, який дав мені можливість самому проводити різні культурні, спортивні заходи. Наприклад, зараз я викладаю в кооперативному коледжі та восени був співорганізатором подібного заходу для студентів. Подібні конкурси стимулюють розвиток творчих та організаційних здібностей молоді. Учасники отримують навички ефективної самопрезентації, виступів перед аудиторією, що є дуже важливим у подальшій кар’єрі студентів.

Що ви хотіли досягнути цієї перемогою і чи справдилися бажання? Кожна перемога додає впевненості та нового прагнення до дій. Я завжди роблю те, що потрібно, що розвиває і вдосконалює особистість. У цьому конкурсі мав на меті гідно представити соціальний проект щодо розвитку фізичного виховання в навчальних закладах області, зокрема, ТНПУ ім. Гнатюка, студентом якого був на той час ну й, звісно, себе особисто. Бажання справдились. Загалом, бажання справджуються завжди, якщо добре зорганізуватись і поставити ціль.

Чим займаєтеся зараз, розкажіть про це?

Зараз працюю над науковою роботою. Викладаю фізичну культуру в Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі. Працюю фітнес-тренером, напрямок який я розвиваю – Тай-бо. Хотілося б познайомити всіх з цим напрямком, тому що більшість не знає, що це і відмовляються навіть спробувати. Люди думають, що Тай-бо – це вид спорту (тайський бокс), де б’ють один одного в лице і після тренування виходять всі в крові та з переломами.

Тай-бо – безпечний вид спорту?

Звісно, тай-бо є різновидом фітнесу з елементами бойових мистецтв. Під час тренування використовуються удари руками, ногами але без небезпеки для вас самих. Тай-бо – це тренування високої інтенсивності, яке включає в себе рухи з таких дисциплін, як бокс, кікбоксинг, карате, заміксоване з аеробними кроками. Ви залишаєтеся жіночною, але в той же момент стаєте сильнішою, стрункішою і витривалішою. На перших заняттях буде важко, але вони цього варті. Фізичні вправи формують наше здоров’я, красу, додають, енергії, підвищують дух змагальності, а це у свою чергу, збільшує наші шанси до перемоги в усіх сферах життя.

Як ви думаєте, чому конкурси краси для дівчат є, а для чоловіків немає?

Красивих дівчат багато. Правильніше, красиві дівчата – усі, але їхній красивий вигляд залежить від способу життя і мотивації. Наприклад, я постійно бачу ситуацію: дівчата, молоді жінки приходять на тренування, щоб скинути декілька зайвих кілограмів. З часом спорт стає частиною життя, приносить їм задоволення, що відображається в стрункій фігурі, в легкості, а головне – у блиску в очах. Звичайно, така дівчина починає розуміти, що корона королеви краси їй личить і отримує її. Не обов’язково на конкурсі краси, але у житті точно. Усім подобаються дівчата, які ведуть здоровий спосіб життя, доглядають за собою, тому таких конкурсів більше. Конкурси краси для чоловіків теж проводять, хоча у нашому файному місті, на жаль, не так часто. Мабуть, потрібно ваше запитання сприйняти як виклик та організувати подібний конкурс для чоловіків.

Які враження від сьогоднішніх конкурсів? Абсолютно позитивні, адже це конкурс краси, творчості. Хочу відзначити, зі сторони глядача, завжди очевидним є рівень підготовки. Чим він вищий, чим більше докладено зусиль, настрою, тим приємніша атмосфера і враження залишаються на довше.

Що для вас мода? Чи слідкуєте за нею? Не слідкую за віяннями моди, головне – зручність, якість, а найголовніше – добре здоров’я. Якщо в широкому контексті, то мода – це щось більше, ніж одяг чи зовнішній вигляд. Це постійне самовдосконалення, робота над собою – це те, що завжди актуальне.

На вашу думку, якою має бути краса, чи є якісь параметри? Про красу можна філософствувати безкінечно. Я переконаний, що краса – це постійна праця – фізична, духовна, інтелектуальна.

Вибір читачів за тиждень

Відео