Віра Олександрович

У Тернополі біля гімназії посадили понад 100 дерев і кущів (фото)

unnamed (19)

- Хотів закликати тернополян і жителів області – весна, садіть дерева, - наголошує керівник громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь. – Нас варто наслідувати приклад цивілізованих країн!

unnamed (25)
unnamed (25)

Принагідно Олександр Філь розповів про рух – «Посади дерево». Подібні акції - засіб оздоровлення екології, умов життя, захисту від потепління, а також – задля збереження водних ресурсів.

unnamed (20)
unnamed (20)

- За лічені дні у країнах Європи садять мільйони дерев, - розповідає він. - Усі тим пишаються. Такими вчинками люди засвідчують любов до рідної землі, повагу до природи. Приємно, що в Україні теж зародився такої рух. І багато молодих людей уже долучаються до такої роботи.

unnamed (21)
unnamed (21)

ГО «Екоальянс» разом із кафедрою геоекології, яку очолює професор Любомир Царик, започаткували традицію озеленення шкільних дворів і створення дендраріїв із 2012 року. У такий спосіб вже вдалося допомогти 9-ти школам: №№9, 10, 28, Школі колегіуму Патріарха Йосипа Сліпого та іншим.

unnamed (22)
unnamed (22)

- Чергова акція відбулася 14 березня у Тернопільської класичної гімназії, що на «Канаді», - додає він. – Нашу ініціативу підтримали в обласному управлінні лісового і мисливського господарства. Участь взяли учні і викладачі гімназії, Любомир Царик і аспірант педагогічного університету Ігор Кузик.

unnamed (23)
unnamed (23)

Активісти вдячні за організацію дирекції гімназії. Загалом на території закладу посадили понад 100 дерев і кущів.

unnamed (24)
unnamed (24)

Фото зі сторінки Олександра Філя у «Фейсбук»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео