Орест Сарматський

Голова громади з Тернопільщини сказав в очі Президенту України все, що думає

unnamed (23)

Сільський голова з Тернопільщини розповів Президенту України про децентралізацію.

За останній рік бюджет Великогаївської об’єднаної територіальної громади громади зріз у 7 разів.

Таку цифру навів голова громади Олег Кохман відповідаючи на запитання Президента України Петра Порошенка під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

unnamed (22)
unnamed (22)

- За рік бюджет громади зріз у 7 разів – включаючи освітню та медичну субвенції він склав 60 млн грн. Безперечно, це суттєвий ресурс, який допомагає нам досягати успішної реалізації наших планів. Ми розуміємо, що рухатися наосліп, без «дорожньої карти» - малоефективно. Тому ми визначили ключові напрямки, на яких будуватимемо спроможну громаду – це економічний розвиток та залучення інвестицій, якість життя та активна громада,покращення стану інфраструктури, - зазначив Олег Кохман.

Відповідаючи на запитання Президента України, він повідомив, що серед проблем, які все ще потребують врегулювання на законодавчому рівні є необхідність дозволу громадам розпоряджатися землями за межами населеного пункту. А також Олег Кохман звернув увагу на можливість отримувати субвенційні кошти трохи раніше – щоб мати можливість повноцінно їх освоїти на розбудову інфраструктури громади. В обох висловлених тезах голова Великогаївської громади отримав підтримку залу.

Він також повідомив, що за підтримки швейцарського проекту DESPRO громада розробила та затвердила рішенням сесії Стратегію розвитку до 2022 року. За словами голови громади, тут

створено відкриту поліцейську станцію, добровільну пожежну команду, діє новий дитсадок, школи оснащено комп’ютерними класами та придбано додатковий спортивний інвентар, встановлено дитячі майданчики, відремонтовано офіси старост, освітлено усі населені пункти. І це лише невелика частина того, що вдалося зробити за рік часу.

Тернопільщина одна із перших включилася у процес децентралізації. На сьогодні тут діє 36 громад.

Нагадаємо, сьогодні, 20 березня, відбувається п’яте засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка. Захід проходить у Міжнародному виставковому центрі, участь беруть близько тисячі осіб - керівництво Кабінету Міністрів, Верховної Ради та представники місцевої влади.

  Фото – відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео