Як тернопільські студенти ставляться до підписання сумнівних документів

петиц

Студенти з Тернополя, не читаючи, підписують петиції, у яких йде мова про відміну стипендій і з такою ж впевненістю і наївністю роблять свій вибір, коли мова заходить про вибори та політику.

Громадські активісти перевіряють політичну освіченість студентів з різних вишів нашого міста. Так члени ВІ “Активна громада” та ГО “Молодіжне об’єднання “Файне місто” минулого тижня провели невеличкий соціальний експеримент, аби перевірити уважність та правову обізнаність студентів ТНЕУ.

пет
пет

Молоді пропонували підписатися під петицією до Кабінету Міністрів України про підтримку Програми розвитку студентства, одним з пунктів якого було скасування стипендій. При цьому активісти наголошували, що саме про її підвищення йдеться у документі. Таким чином вирішили перевірити, чи уважно молодь ставиться до програм політиків і чи не “ведеться” на красиві обіцянки. Зі 100 опитаних студентів, 60 % не читали петицію і без вагань підписували її. Щоправда, майже половина з них піддала сумніву вміст документу і відмовилась підтримувати ініціативу.

Такі соціальні експерименти ближчим часом проведуть у інших ВНЗ Тернополя.

Фото: “Терен”

Вибір читачів за тиждень

Відео