Тернополяни на власні очі побачили тривогу рідних полоненого Остапа (фото)

DSC_8856

Вчора, 22 березня, у Палаці Кіно в рамках «КіноСереди» проекту «КіноUP» відомий режисер Тарас Дронь представив короткометражку «Чорногора» та презентував свій новий фільм “Остап”.

До Палацу кіно на кіновечір завітали тернополяни та бійці 44-ої окремої артилерійської бригади. Як і було обіцяно організаторами - тема не залишила нікого байдужим.

DSC_8852
DSC_8852

Тарас Дронь народився 1980 року в Івано-Франківській області. Закінчив Національний університет «Львівська політехніка». А вже у 2010 році заснував у Львові студію-рентал Nord Production. З 2014 року навчається в кіношколі в Лодзі на факультеті режисури кіно. У березні 2016 року Тарас завершив роботу над короткометражним ігровим фільмом «Чорногора». Серед відомих стрічок режисера є такі як “Доторкнись і побач” (2013), “Коли цей вітер стихне” (2015).

Сама ж стрічка «Чорногора » здобула приз глядацьких симпатій в українському конкурсі IX Львівського Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art, 2016. А короткометражки Тараса Дроня активно показують за кордоном. До речі, режисер відзняв ще один фільм, у якому показує життя мешканців окупованого Криму, проте, його в Україні ближчим часом не показуватимуть.

DSC_8855
DSC_8855

Щодо короткометражної документальної стрічки, то історія ведеться навколо полоненого бійця Остапа, який родом з с. Давидів, що під Львовом. Проте вона про двох братів: один із них у Львові вдома, інший – у полоні в Донецьку, лежить у лікарні після останніх боїв за донецький аеропорт. Вони обидва вірять, що ще зустрінуться.

Сам Остап пробув в полоні близько 13 днів, за той час він втратив ногу… але тривога близьких і хвилювання рідного брата говорять самі за себе. У кінострічці відображено побутове життя родичів полоненого Кіборга і момент визволення Остапа з полону, його повернення на рідні землі, до родини.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео