Тернополянин Тарас Радь – срібний призер Фіналу Кубок Світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів-паралімпійців

taras-rad-japan-2017-1-1

У японському місті Саппоро цими днями проходить Фінал Кубок Світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів-паралімпійців УОРА та вадами зору. У складі збірної України участь у цих змаганнях бере представник Тернопільського центру та ДЮСШІ «Інваспорт» учень 11 класу Тернопільської школи-колегіум імені Йосипа Сліпого Тарас Радь (на фото зліва).

У змаганнях біатлоністів серед чоловіків в категорії сидячи, клас LW 10-12 майстер спорту України Тарас Радь на дистанції 12,5 км завоював срібну нагороду з результатом (39:50.6,1 промах). Перше місце у цьому виді посів Мартін Фляйг із Німеччини (39:10.5, 2 промахи), а норвежець Ларсен Тригве Стейнар став третім з результатом (40:54.3, 3 промахи).

А на дистанції спринт 7,5 км у біатлоні наш земляк зайняв 6 місце з результатом 25:33.6 та одним промахом. До речі, у цьому виді переможцем став український спортсмен Максим Яровий з результатом 24:13.4 та трьома промахами, німець Фляйг Мартін став другим, а норвежець Ларсен Тригве Стейнар – третім.

Шосте місце зайняв Тарас Радь і у змаганнях з лижних перегонів на дистанції 5 км з результатом (15:02.8). Тренує спортсмена заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

Вибір читачів за тиждень

Відео