Віра Олександрович

Під час хресної ходи звучатимуть вірші тернополянина Олега Германа (фото, відео)

Прес-конференція

Молитися за мир в Україні будуть тернополяни і гості міста, які у неділю, 2 квітня, візьмуть участь у традиційній велелюдній великопісній хресній ході центральними вулицями Тернополя.

Про це повідомили у курії Тернопільсько-Зборівська архиєпархія Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Отці
Отці

[embed]https://youtu.be/DTIZJvnk2ZY[/embed]

- Очолить ходу митрополит і архиєпископ кир Василій Семенюк, - каже єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський владика Теодор Мартинюк. - Такий захід УГКЦ організовує вже впродовж кількох років у період Великого Посту.

[embed]https://youtu.be/RKi0c1RpZWM[/embed]

До участі запрошують усіх городян і жителів прилеглих сіл незалежно від віросповідання. Адже участь у такому заході є важливого для кожного християнина, особливо у час посту, вважає синкел з питань стратегії і розвитку УГКЦ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Віталій Козак.

Козак
Козак

[embed]https://youtu.be/kpYcARZqybY[/embed]

Початок дійства о 15 годині – Літургією в Архикатедрі. Власне хода розпочнеться о 16-й. Маршрут традиційно поділять на стації, проходження яких супроводжуватимуть духовними розважаннями на тему страстей Христових. Звучатимуть і нові вірші тернопільського поета Олега Германа, додав настоятель Архикатедрального собору отець Орест Павліський.

Архикатедра
Архикатедра

[embed]https://youtu.be/LJ60duXCzEM[/embed]

Традиційно участь у ході візьмуть представники різних соціальних груп і професій. Вони несуть великий дерев’яний хрест – символ земних страждань Ісуса. Доручать таку важливу місію і представникам влади, і воякам АТО.

- Дуже прошу поважати один одного, - нагадує отець. – Буде багато людей. Серед них – і літні, і діти. Рухатися будемо поволі.

[embed]https://youtu.be/hSs6BfMgaNM[/embed]

Фото і відео автора

До слова, хресна хода триватиме близько 3-х годин. Це варто врахувати водіям, які хотітимуть після 16 години проїхати вулицями центральної частини міста. Частину із них, за маршрутом колони, тимчасово перекриють для руху.

Вибір читачів за тиждень

Відео