Оксана Бучко

Тернополяни вимагають гарантії на покриття доріг після ремонтів

doroga-2

Зобов'язати виконавця ремонту доріг та вулиць надавати гарантію на покриття на законодавчому рівні пропонують тернополяни у черговій петиції. Таким чином хочуть припинити зникнення асфальту з кожною зливою та постійну нестачу грошей на ремонт.

- Пропоную зобов'язати на законодавчому рівні виконавця ремонту доріг та вулиць надавати гарантію на покриття на строк мінімум 8 років для капітального будівництва та мінімум 3 роки на поточні ремонти. У випадку виявлення проблем з покриттям проводити ремонт за власні кошти виконавця. Тоді вони будуть слідкувати за якістю будівництва та ремонту, за витраченими матеріалами, не будуть вкладати асфальт прямо в калюжі, будуть розуміти, що «зекономити» немає на чому, оскільки кошторис порахований за державними розцінками, не будуть платити відкати та ставити гроші собі у кишеню, - йдеться у тексті петиції від Свідомого Громадянина Тернополя.

До речі, у Житомирі уже запровадили такий закон. Після внесених змін у типові договори з підрядниками, міська рада там вимагатиме десятирічну гарантію на дороги після капремонтів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео