Знову понаїдуть до Тернополя

17022164_1849245172025403_570936997948447094_n

Він уже Їде!.. Він — це мистецький фестиваль “Ї”, який тернопільським гурманам поетичного слова, прозового рядка і музичного акорду й представляти зайве, повідомляє Нова Тернопільська газета.

Бо ж фест у “файному місті” — уже далеко не новачок і щороку збирає переповнені зали та душі. Тому, що творитиметься у Тернополі цьогоріч з 12 до 14 травня під час п’ятого, ювілейного мистецького фестивалю “Ї”, не те що сказати — уявити складно! Бо коли лише одна літера може вмістити в собі “гримучу”, вибухову, термоядерну суміш літератури, музики, кіно, перфомансу, малярства та фотографії… Коли під одним дахом зірок (себто відомих письменників, музикантів, композиторів, художників, фотографів, кінорежисерів, акторів) збирається більше, ніж зірок у небі над цим же дахом… Коли на три дні тернополяни замість звичних проторованих маршрутів “робота-дім” “окуповують” драмтеатр, “Бункермуз” та “Книгарню Є”… Словом, ви уже й так зрозуміли: до Тернополя “Ї”де фестиваль!  І саме на його сцені з 12 до 14 травня очікується така максимальна концентрація талантів на метр квадратний площі, якої  наше місто ще не зустрічало! Юрій Винничук, Юрій Іздрик, Мирослав Дочинець, Богдан Логвиненко, Макс Кідрук —  усіх учасників (не забуваймо ще й про музичну та арт-частину фестивалю) і не перелічиш…

Словом, ви вже зрозуміли, зазначають організатори фестивалю, що у рамках п’ятого ювілейного мистецького фестивалю “Ї” на вас чекає величезна кількість: презентацій книжок добре знаних та новоспечених авторів;  відвертих та епатажних читань; яскравих виступів музичних колективів; виставок неординарних картин та фотографій; показів відеопоезій та документального кіно.

Що ви говорите? Уже біжите по квитки? Тоді вам сюди: gastroli.ua. Наразі ще  є можливість придбати квитки на усі три дні фестивалю за ціною 200 грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео