Оксана Бучко

Зробити власний мультфільм зможуть маленькі тернополяни на «Кінохвильці»

unnamed (14)

Кращий мультфільм про Тернопіль визначать на І Всеукраїнському фестивалі дитячого кіно, який відбудеться 7-9 квітня у «Палаці Кіно». Спробувати себе у мультиплікації може кожна дитина. Іншу премію вручать автору кращого кіносценарію.

У програмі малечу Тернополя потішить показ мюзиклу «Трубач» та спілкування з актором, виконавцем головної ролі Леонідом Шевченком, презентація мультфільму-фентезі «Микита-Кожум’яка», безліч мультфільмів від київського режисера-мультиплікатора Людмили Ткачикової.

Діти матимуть змогу познайомитись з образом супер-героя Алярмика із книги історика Олега Вітвіцького. Для учнів віком 10-13 років проведуть кастинг на роль у фільмі Анатолія Матешка «Гаврик».  Також учасникам представлять роботу Київської школи кіно і телебачення, Київської дитячої студії телеведучих, першої дитячої телешколи у Запоріжжі, анімаційної майстерні для дітей у Івано-Франківську, а ще розкажуть про започаткування Тернопільського дитячого інтернет- телебачення.

Протягом останнього дня фестивалю створять найдовшу Великодню листівку-вітання воїнам АТО під керівництвом письменниці Ірини Мацко. Учаснику дійства проведуть також флешмоб «Долоньки дружби та щирості».

Також у рамках «Кінохвилі» у Тернополі продовжують проекти для дорослих. Покази кіно розпочали на вулицях міста.

- Кіновулиці уже розміщуються у Тернополі, - зазначає заступник мера Леонід Бицюра. - Ми плануємо організовувати перегляди на фасадах історичних будівель. Перший показ відбувся біля Архикатедри. Такі покази переростуть у червневий фестиваль вуличного кіно. А бажаючі зняти свої короткометражки, будуть змагатись за нову премію - краща кіноробота екологічної тематики.

unnamed (13)
unnamed (13)

unnamed (15)
unnamed (15)

Також читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео