Тамара Коблик

Одягаючи навіть нові речі, тернополяни ризикують серйозно захворіти

magazin-odezhdi

Серед тернополян не втрачають популярності магазини секонд-хенду. І якщо, придбавши тут обновку, в першу чергу її перуть, то після шопінгу в звичайному магазині не кожен поспішає проводити «дезінфекцію».

А дарма. Доктор наук у сфері мікробіології та імунології Філіп Тірні виявив на новому одязі з магазину дуже небезпечні сполуки, пише econet.

Так, на штанах, блузках, куртках та інших предметах одягу в мережевих магазинах різної цінової категорії ховається безліч неприємних речовин: виділення з дихальних шляхів, шкірна флора, фекальна флора, дріжджі тощо. Деякі з них можуть призвести до серйозних проблем.

Особливо обачними тернополянам варто бути з купальниками, нижньою білизною та іншими речами інтимного характеру. Вони опиняються найближче до тіла, тож вірогідність підхопити якусь речовину доволі висока.

Чим же потенційно можна захворіти, приміряючи забруднений одяг?

Це організми, що викликають гепатит А, діарею мандрівників, МЗРС, сальмонели, норовірус, грибкові інфекції і стрептокок - все це цілком можливо, якщо мова йде про одяг, який приміряли кілька людей.

Навіть педикульоз і короста потенційно можуть передаватися шляхом примірки одягу. Велика ймовірність заразитися? Ні. Але можливо? Так, особливо якщо ваша імунна система функціонує не так, як повинна.

Вибір читачів за тиждень

Відео