Віра Олександрович

Для тернополян тепер уся спадщина - без податків

spadshhina

Закон від 23.02.2017 р. за №1910-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини» (далі – Закон) набув чинність 25 березня.

Зокрема, тепер спростилося оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця, які із 1 січня 2017 року мають право на спадкування, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Тож оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб об’єкти спадщини, які успадковуються не тільки членами сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення, а й об’єкти спадщини, що успадковується членами сім’ї другого ступеня споріднення, - наголосили фахівці.

Водночас Законом встановили: при спадкуванні будь-яких об’єктів спадщини, які оподатковують за нульовою ставкою, оціночну вартість таких об’єктів із метою оподаткування не визначають. Окрім того, не проводять оцінку об’єктів, подарованих платнику податку, які оподатковуються податком на доходи фізосіб за нульовою ставкою.

Разом із тим, доходи у вигляді дарунка, нараховані (виплачені, надані) платнику податку юридичною особою або фізичною особою-підприємцем, оподатковують на загальних підставах, передбачених Податковим кодексом України для оподаткування додаткового блага, - уточнили у податковій. - Тобто за ставкою 18%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео