Будинок на Тернопільщині, де живе багатодітна сім’я, тріщить «по швах» (фото)

ст2

Обвал стіни, пліснява на стінах і майже без варіантів – більше місяця тому, на вулиці Грушевського, що у райцентрі, обвалився шматок фундаменту в будинку під одинадцятим номером. А разом з тим і порушились давні проблеми.

Про ситуацію, в якій опинилась жінка з матір’ю і трьома дітьми, пишуть у виданні «Народне слово».

Мова про переселення сім’ї  у безпечніше і комфортніше для проживання місце іде давно, але надійних і постійних варіантів серед пропозицій, які були озвучені багатодітній матері не було.

ст1
ст1

Міський голова Роман Полікровський підтвердив, що з даним будинком ситуація й справді не проста, адже аварійною цю будівлю визнали ще у 1999 році, а на календарі зараз 2017.

З часом стан її лише погіршувався, виникли проблеми з проживанням там людей. Накопичився цілий клубок невирішених питань, вирішувати які випало на долю нашої команди, яка прийшла до влади у 2014-ому році. На наше замовлення архітекторами була підготовлена проектно-кошторисна документація для проведення реконструкції та виведення цього будинку з аварійного стану. На жаль, і житлова проблема сім’ї Кісіль, яка там досі живе, впродовж багатьох років не була вирішена. Навіть тоді, коли переселяли мешканців аварійних будинків з центральної частини міста у новозбудований багатоквартирний будинок на вул. Грушевського, 70, - розповів голова міста Збараж. - Чому так сталося, ми не знаємо, адже розподіл квартир відбувався за попереднього керівництва. Тепер же, як відомо, надати нову квартиру немає можливості, оскільки житло державою не будується і в розпорядженні міської ради його немає. Проте, ми знайшли цілком прийнятний вихід із проблеми. Ми запропонували сім’ї тимчасово переселитися у будинок по вул. П. Мирного, 4. Поки що спорожніла квартира у ньому ще не готова для вселення, але за два місяці усе буде зроблено. Разом із МКП «Збараж» ми там проводимо капітальний ремонт. Уже замінили дах, встановлено укріплювальний армопояс, замінено електропроводку, поштукатурено внутрішні і зовнішні стіни, встановлено броньовані двері, фасад готуємо до утеплення згідно із сучасними нормами енергоефективності, буде встановлено нове опалення, сучасна сантехніка, душова кабіна, належно облаштована прибудинкова територія. Словом, тут будуть чудові умови для проживання.

Пропонували сім’ї також тимчасове переселення в гуртожиток центру соціально-психологічної допомоги «Родина», але якщо туди приймуть жінку з дітьми, то бабусю цих діток – ні. Крім того, погоджуватись на тимчасове переселення жінка не хоче, адже переконана, що дітям важко буде щоразу адаптовуватись до нових умов, та й мала вірогідність того, що вони потім отримають постійне помешкання.

ст3
ст3

Міський голова запевнив, що міська рада зробить усе для того, щоб проблема вирішилась позитивно і багатодітна сім’я отримала житло.

За матеріалами «Народне слово»

Вибір читачів за тиждень

Відео