Віра Олександрович

Не жарт: понад 2 мільйони повернуть жителям Тернопілля

Знижка

Жителям Тернопільщини повернуть 2,3 млн грн – як податкову знижку.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

До фіскальних органів краю із початку цього року подали 1348 декларацій про майновий стан і доходи, - кажуть у податковій. – У цих документах відобразили 14 млн грн витрат і, відповідно, заявили до повернення суми податку з доходів фізичних осіб у зв’язку із реалізацією ними права на податкову знижку.

Зокрема, 1190 декларацій, а це - 88,3%, стосувалися отримання податкової знижки через витрати на навчання, 39 – у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами, 108 – зі сплатою страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, 3 – із витратами щодо оплати допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей, 8 – через переобладнання транспортних засобів.

За наслідками перерахунків, цим громадянам начислили до повернення 2,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб, - уточнили фахівці. - Із них - 0,5 млн грн податку, або 21% від визначеної суми уже повернули.

Нагадаємо, декларацію на податкову знижку можна подавати протягом року, а разом із нею - документи для підтвердження витрат, що включаються до такої знижки.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео