Орест Сарматський

Агро-новини 3 квітня

квіт03

На Волині заяви для отримання дотацій подали 90 сільгоспвиробників

Заяви про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подали 90 сільськогосподарських товаровиробників Волинської області, інформують на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

За інформацією відділу обслуговування платників Головного управління ДФС у Волинській області, це в межах 50% від потенційних претендентів на отримання бюджетної дотації в області.

«Фінансова підтримка держави у вигляді бюджетних дотацій стане в нагоді в період сезону польових сільськогосподарських робіт. Як правило, волинські аграрії дотримуються вимог щодо заповнення документів для включення в реєстр», — зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

0301
0301

Як підкреслила керівник, наразі відмовлено у включенні до Реєстру отримувачів бюджетної дотації лише 17 волинським виробникам, найчастіше — через недотримання самими платниками вимог до заповнення документів, що подаються.

Фермери Житомирщини об’єднуються для захисту своїх прав

З погіршенням умов на ринку землі, відсутністю чітких нормативних актів його регулювання, бюрократизмом та корупцією у державному відомстві, ситуація стала гіршою і в українських фермерів, йдеться на сайті обласної громадсько-політичної газети Житомирщина.

0302
0302

Щоб обговорити нагальні проблеми та можливі шляхи їх вирішення, голова обласної асоціації фермерських господарств Петро Головієнко запросив приватних сільгоспвиробників на зустріч. У своїх виступах найзлободеннішою проблемою фермери назвали вкрай заплутане земельне законодавство та непрості стосунки із територіальними підрозділами Держгеокадастру. Зазначалося, що окремі сільгоспвиробники роками в судах відстоюють своє право вільно працювати на землі й часто програють через те, наприклад, що закони «Про фермерське господарство» і «Про ринок землі» мають окремі юридичні неточності, по-різному трактуються різними відомствами.

Після тривалих дискусій фермери області вирішили об’єднати зусилля, щоб захистити своє споконвічне право — вільно працювати на своїй землі.

У Європі набирає популярності йога з козенятами

Після набуття розголосу про урок йоги з козенятами в Орегоні, США, інструктор з йоги в Амстердамі Бренда Бут усвідомила що її сім’я володіє «золотою копалиною». Тітка та дядько Бренди Бут володіють фермою, на якій нараховується 220 кіз. У січні, неподалік від Амстердама почала діяти «козина йога» на фермі Ridammerhoeve, повідомляє Independent.

Прибувши на ферму, бажаючі зайнятися йогою обирають козеня, з яким би вони хотіли займатися. Всі асани, які виконуються йогами супроводжуються козенятами, які ходять поряд, перестрибують учасників заняття. Занадто допитливі козенята навіть вилазять на спини людей, та висмикують з-під них килимки.

0303
0303

У вартість уроку також входить чашка кави з козячим молоком та тістечка.

За словами інструктора, спілкування з тваринами позитивно впливає на тіло, яке виробляє окситоцин — гормон обіймів. Також спілкування з тваринками підіймає настрій.

«Я помітила, що після занять йоги з козенятами, учасники хочуть затриматися щоб поспілкуватися один з одним. Вони навіть домовляються про зустрічі поза заняттями. Коли я проводила звичайні заняття, таке траплялося дуже рідко», — зазначила інструктор.

Заняття з «козиної йоги» на фермі Ridammerhoeve відбуваються щосуботи і коштують €25. У цю вартість включені килимки для йоги, кава та тістечка.

Вибір читачів за тиждень

Відео