Діти Тернопільщини організували свято (фото)

IMG_20170402_141556

Вже стало доброю традицією для вихованців Марійської та Вівтарної Дружин УГКЦ Вознесіння Господнього селища Козлова в період Великого посту організовувати для своїх односельців духовні заходи, які допомагають краще пізнати Бога.

Піст -  це перебування в Бозі, читання Біблії, Богослужіння, Хресні дороги і інше. Не так важливо багато знати, нове прочитати, почути, як пригадати собі те, що вже знаємо, і тим жити. Бо не в тому сила християнства, що ми знаємо. У часи Христа було багато значно освіченіших людей, які багато знали про Бога. Це були книжники, фарисеї, садукеї. Люди, які знали дуже багато, могли тлумачити Закон. Але були й апостоли, учні Христові – ті, котрі почули Слово Боже і почали ним жити. Псалмопівець Давид писав: «Дивний Бог у святих Своїх», вислів який часто любить повторювати у своїх проповідях парох місцевої церкви отець-декан Роман Гук, ініціатор нашого духовного дійства. Щороку в 5-ту неділю Великого посту Свята церква вшановує пам’ять преподобної Марії Єгипетської. Її життя - вражаючий приклад великого гріховного падіння, а опісля глибокого покаяння, живий подвиг самовідречення, умертвлення плоті і високий ступінь морального вдосконалення послужили поштовхом для численних роздумів та висновків нашим вихованцям. Які гармонійно склалися в театралізоване духовне дійство під назвою: «Великий Бог у святих своїх. Марія Єгипетська –приклад глибокого покаяння». На початку програми, діти, під керівництвом педагогів-організаторів Кацан М. В. та Фінаєвої О. Р., показали фрагмент із буденного життя, в якому оточення засуджує людину, яка згрішила і всяко відштовхує її, надягаючи їй ярмо «крадія» на все життя, за всім цим спостерігають ангели-охоронці, і від того що не можуть більше дивитися на цей самосуд вони сходять на землю і розповідають дітям про Марію із Єгипту, яка бувши великою блудницею стала великою святою. IMG 20170402 143009 «У відношенні гріха «довгопам’ятаючими» є лише людська душа і людське судження. Божого міра інша. Для Христа немає «залишивших Його» апостолів, немає «того що відрікся Його» Петра, немає «прихильника побиття архидиякона Стефана» Павла, а є лише учні та первоверховні апостоли Петро і Павло. Істинне прощення, те, якому і навчає нас Господь, буває повним, назавжди стирає те, що було вчора.» - так звучав підсумок всієї цієї історії. Окрасою заходу стали талановиті юнаки із с. Таурів – Артур Дрозд та Володимир Бойко, які доповнили виступ учнів духовними піснями. У фіналі всі учасники дійства, під акомпанемент гітари, заспівали пісню із символічною назвою: «Бог є любов». Сорок вісім років жила Марія Єгипетська у пустелі, одяг, який був на ній — стлів, вона багато страждала влітку від спеки, а взимку від холоду, багато раз падаючи як бездиханна на землю, зазнаючи численні тілесні і духовні страждання. Повне усамітнення, молитва, піст, сльози, смиренне терпіння негараздів і бід перетворили її у праведницю. IMG 20170402 143904 Мар’яна Кацан, педагог-організатор Козлівської ЗОШ І-ІІІст.

Вибір читачів за тиждень

Відео