У Тернополі фарбували писанки… ягодами бузини (фото)

Майстер-клас із фарбування писанок ягодами бузини відбувся у студії «Палітра тепла», що у ТВЦ «Атріум».

Разом із відомою писанкаркою Іриною Михалевич із Кропивниччини тернополяни освоїли давній традиційний вид мистецтва та почули чимало цікавої інформації про те, як фарбувати писанки відварами рослин і ягід.

Більше десятка учасників майстер-класу з перших хвилин зустрічі відчули дивовижну, таємничу атмосферу. Приміщення наповнилося восковим ароматом, лиш було чутно пошкрябування мідних писачків по шкарлупі. Мовчання періодично наповнював умиротворений голос майстрині, котра давала поради та настанови.

unnamed (53)
unnamed (53)

Учасниками майстер-класу були і діти, і дорослі. Наймолодший — шестирічний Юрчик. Будучи непосидючим, він здивував рідних наполегливістю і стриманістю. Того дня він створив свою першу писанку, і не приховував радісних емоцій. Не могли пропустити неординарного уроку й учні Тернопільської школи мистецтв ім. І. Ґерети. За словами класного керівника Наталії Космини, учні намагаються бути всюди, де є творчість.

unnamed (52)
unnamed (52)

Ірина Михалевич вперше відвідала Тернопіль, і теж була вражена заняттям. Каже, наші учні вирізнилися дисциплінованістю і серйозним підходом до справи, адже подібні майстер-класи зазвичай проходять більш гамірно.

unnamed (51)
unnamed (51)

Писанкарку вже чекають інші українські міста, а в «Палітрі тепла» серію майстер-класів з розпису писанок продовжать тернопільські майстри. На них можуть потрапити всі охочі, попередньо записавшись у студії.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео