Орест Сарматський

Агро-новини 9 квітня

квіт09

Урбанізація сприяє розвиткові сільського господарства 

Урбанізація може стати каталізатором розвитку сільського господарства. Зміна взаємовідносин між містом і селом призведе до розвитку технологій сільськогосподарського виробництва.

Про перспективи і проблеми, пов'язані з урбанізацією населення країн світу йдеться в новій доповіді, підготовленій за підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (FAO).

«Задоволення зростаючого міського попиту на продовольство може призвести до створення робочих місць для жителів країн, що розвиваються, які як і раніше живуть в сільській місцевості, відкрити нові перспективи сільськогосподарського розвитку, і в підсумку і городянам відкриється шлях до більш здорового харчування», — заявив заступник прес-секретаря глави ООН Фархан Хак.

0901
0901

Разом з тим, в FAO підкреслюють, що зростання попиту з боку міст Фермери, намагаючись задовольнити запити жителів міст, звертаються до більш сучасних методів ведення господарства, відмовляються від менш якісних культур, які не потребують ретельного догляду, інвестують в розвиток сільської інфраструктури.

В Україні племінні тварини стали дорожчими

З приходом весни порушився спокій на ринку племінних тварин та спермопродукції. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

Спокій порушився через зростання цін на ринку живця. Так, дещо підвищилися середні ціни на племінних кнурів: окремі постачальники породи Велика Біла та Ландрас підняли ціну на 10% чи 5 грн/кг (додавши 2 тис. грн/гол чи 16,6%). Піднялися і максимальні ціні на П’єтренів та Макстерів — з березня найдорожча пропозиція на ринку становить 14 тис. грн за голову.

0902
0902

Найбільше ціни зросли на товарних поросят. Так, верхня межа котирувань у групі 5 — 7 кг піднялася до 90 грн/кг. У «середній» ваговій категорії від 10 до 16 кг зросла середня цінова позначка, оскільки окремі репродуктори тепер пропонують таких тварин на 50 грн/гол. дорожче, ніж місяцем раніше. Проте найдинамічніші зміни торкнулися товарних поросят вагою 20-30 кг, ціна яких у порівнянні з лютневими котируваннями піднялася на 2 — 6 грн/кг. Тож з березня тварин цієї групи можна придбати по 55-65 грн/кг.

Індійці пропонують фермерам самохідний обприскувач потужністю 23 к.с.

Індійський виробник Shaktiman подав заявку на сертифікацію ЄС самохідного обприскувача Shaktiman Protektor 600. В Європі цей агрегат був представлений на виставці Sima-2017, пише Traktorist.ua.

Індійці впевнені: їхній обприскувач має цілком «європейську зовнішність» і має всі шанси завоювати європейський ринок.

0903
0903

Кабіна обприскувача має пластикове сидіння для водія. Виробник передбачив у цьому своєрідному транспортному засобі 600-літровий бункер, 8-метрову штангу для обприскування та 3-циліндровий двигун Lombardini потужністю 23 к.с.

Також обприскувач має дуже тонкі шини 120/90 R26 — вони обмежують максимальну швидкість до 10 км/год.

Гідростатичну трансмісію поставляють з Японії. Ціна такого самохідного обприскувача — €25 000.

Вибір читачів за тиждень

Відео