Віра Олександрович

У Тернополі захищали бізнес від штрафів, а решту – від абонплати (фото)

Батьківщина

Низку важливих звернень до керівництва країни ухвалили депутати Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, на засіданні 4 квітня прийняли близько 300 господарських рішень (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). А під кінець робочого дня, фактично - пізнього вечора вирішили зайнятися речами політичними. Зокрема, ухвалили звернення щодо скасування штрафних санкцій за порушення законодавства про працю. Озвучив його секретар міської ради Віктор Шумада. Звісно ж, найбільше обурило депутатів те, що підприємців нині можуть оштрафувати на 32 тисячі гривень. І врешті обранці тернополян дали 37 «за» (повний текст - ТУТ).

Зелінка_Сороколіт
Зелінка_Сороколіт

Друге за чергою звернення до Верховної Ради – про законодавче врегулювання обігу вогнепальної зброї найбільше захищав свободівець Володимир Стаюра. І не дивно, адже текст підготували з ініціативи трьох партій націоналістичного спрямування. Але підтримали таку пропозицію і представники 10 громадських організацій.

Необлікованої зброї в країні – чимало, а звичайні громадяни захистити себе нині не можуть, - нарікав політик і отримав 34 «за» від своїх колег.

Люди
Люди

Звернення про недопустимість введення щомісячної абонплати за газопостачання було третім (повний текст – ТУТ). Причому остаточний текст депутати погодилися сформувати із того, що запропонували окремо – радикали і представники «Самопомочі». Було чимало дискусій, адже частина політиків наполягала ще й на зміні персонального складу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Адже саме НКДРЕП нещодавно ухвалила рішення про окрему сплату за доставку газу до помешкань українців. Але депутати вирішили «не валити все одну купу». За узгоджений текст дали 35 «за».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео