Орест Сарматський

На Тернопільщині почали культивувати дерева, квіти яких помічні при алкогольній інтоксикації (фото)

гібіскус

Гібіскус — рослину з широким листям, яскравими квітами різноманітного забарвлення і деревним стеблом  все частіше висаджують на Тернопільщині.

Переважно, садоводи висаджують гібіскус як декоративну рослину. Ось і кілька днів тому працівники природного заповідника «Медобори» з нагоди  Дня довкілля разом із працівниками новоствореної Гримайлівської територіальної громади висадили  висадили 100 кущів гібіскуса, повідомляє сайт заповідника. Окрім цього, на місці, де запланована відпочинкова зона, посадили два Дерева миру – катальпи. Вже традиційно в цей день фахівці заповідника упорядкували, озеленили та благоустроїли територію біля центральної садиби та садиб лісництв.

гіб04
гіб04

гіб03
гіб03

гіб02
гіб02

гіб01
гіб01

Але повернімося до теми гібіскуса. Виявляється, як повідомляють у відкритих мережах з квіток цієї рослини виготовляють напій - каркаде. Завдяки вмісту вітамінів, фруктових кислот, незамінних амінокислот, мікроелементів, біофлавоноїдів червоний чай чинить антибактеріальну і загальнозміцнюючу дію на увесь організм, зміцнює імунітет і стійкість до інфекційних хвороб, а також чинить спазмолітичну, сечогінну і жарознижуючу дію. Чай з каркаде багатий вітаміном С. Усупереч поширеній думці, цей вітамін не попереджає застуду, але може скоротити тривалість хвороби. Також він є сильним антиоксидантом, а це означає, що допомагає понизити шкідливу дію на організм людини вільних радикалів. Крім того, червоний чай допоможе впоратися з алкогольною інтоксикацією. Квіти гібіскуса – один з визнаних засобів для схуднення. Чай з них допомагає знизити вагу. Адже фруктові кислоти спалюють зайвий жир. Люди, що страждають діабетом, можуть належним чином оцінити корисні властивості каркаде. Всього дві чашки чаю на добу допоможуть хворим цукровим діабетом знизити рівень загального холестерину. Отож, у час, коли на дворі ще середина квітня, варто пошукати на садових ринках саджанці цієї помічної від різних болячок диво-рослини – гібіскусу і посадити її біля своєї домівки.

Фото – природний заповідник «Медобори», відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео