Поки тернополян труять спалюванням торфу, інший мер-свободівець дбає про довкілля

fileskotlirtq.jpg700600reduce

В Івано-Франківську  представили нове обладнання для котелень. Відтак, цей проект вдалося втілили у життя завдяки кредитним коштам ЄБРР та гранту уряду Швеції. 

Міський голова Івано-Франківська розповів, що у двох медичних закладах міста встановили два газові котли марки Riello потужністю 0,85 МВт кожний з ККД 93,5% та один котел на біопаливі потужністю 0,82 МВт з автоматичною системою подачі палива. Взимку 2016-2017 року пацієнти та працівники лікарняних установ були забезпечені безперебійним централізованим теплопостачанням та гарячою водою. Про це повідомили на одному із порталів Івано-Франківська.  

Нагадаємо, що підприємство тепломереж в Тернополі вже 6 років не може отримати обіцяний міською владою кредит від ЄБРР в сумі 10 млн. євро та 5 млн. євро грантових коштів, які повертати не потрібно.

На відкриття  нової котельні в сусідню із нашою область завітав посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом. За його словами, Швеція інвестує в Україну, адже енергоефективність та захист довкілля – пріоритети для Швеції.

Вибір читачів за тиждень

Відео