Віра Олександрович

Тернополяни масово женуть з-за кордону автомобілі та іншу техніку

Авто2

Майже 300 млн грн бюджетних надходжень уже забезпечила Тернопільська митниця ДФС.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У першому кварталі Тернопільська митниця ДФС до державного бюджету спрямувала 298,8 млн грн, - уточнила в. о. начальника митниці Оксана Антонович. - Це - на 104,6 млн грн, або 54% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Авто
Авто

За її словами, серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, були причепи і напівпричепи для перевезення вантажів (сплатили 48,3 млн грн, у 16 (!) разів більше, ніж торік); легкові автомобілі (41,8 млн грн, що у 30 (!) разів більше, ніж торік); сідельні тягачі (27,4 млн грн, приріст склав 22,3 млн грн – прим.).

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість (ПДВ) – 247,6 млн грн (приріст - 40%), - додає пані Антонович. - Також сплатили: 42,9 млн грн - мита (+27,2 млн грн); 7,9 млн грн - акцизного податку; 371 тис. грн - плати за здійснення митних формальностей та інших платежів.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів становить 11,6 млн грн.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео