Оксана Бучко

Тернополяни разом з іноземцями у центрі міста святкували воскресіння Христа (фото, відео)

IMG_1029

Пісні та театральні постановки, які відтворюють картину життя, смерті та воскресіння Ісуса Христа виконували у другий день Великодніх свят на Театральному майдані. На сцені виступили тернополяни та іноземні студенти. Славили Бога 200 чоловік, які співали у хорі.

Захід провели у рамках святкування 500-річчя Реформації протестанські церкви Тернополя.

IMG_0990
IMG_0990

IMG_1010
IMG_1010

- Ми маємо багато атрибутів Великодня, але найголовнішим поняттям свята залишається віра, - зазначив заступник мера Леонід Бицюра. – У рік Реформації особлива увага приділяється християнським заходам. Концерти прирівнюються до молитви, роздумів та єднання. Свого часу реформацію зробила дискусія про сенс життя, яка триває і дотепер. Початок таких змін дає духовне оновлення, яке ми маємо нагоду пізнати у ці святкові дні.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WPC60Dwt9iI&feature=youtu.be[/embed]

Суть свята Воскресіння Христа виражали словами пісень. А театральна імпровізація продемонструвала моменти із Святого Писання – чуда Ісуса під час життя, засудження на хресті, воскресіння із мертвих та значення цієї події для змін життя усього людства.

IMG_1020
IMG_1020

- Пасха – це Христос, який помер за наші гріхи, - пояснив суть вистави один з організаторів святкування 500-річчя Реформації Олег Савчак. – А свято – це спомин про ті дні, коли все відбулось. Переглядаючи кадри постановки, ми повинні роздумувати над тим, що це означає для нас особисто і що ми будемо з цим робити у майбутньому. Писання закликає святкувати в духовному оновленні, а для цього потрібно вірити в Ісуса Христа і віддати Йому своє життя.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=zVog3OQCN6I&feature=youtu.be[/embed]

Під час урочистостей також молились за мир в Україні. З піснями завітали фіналісти християнського конкурсу «Файна пісня для Ісуса», який провели в Тернополі напередодні Великодня.

IMG_0989
IMG_0989

IMG_1067
IMG_1067

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео