Оксана Бучко

Тернополяни в США мають нагоду  креативно оформити власну імміграційну історію

18011065_1607295682644619_851669578743451538_n

Розповісти історію імміграції та життя в США просить українців фотограф Анастасія Котельник. Вони виграла міжнародний грант, який профінансує фотопроект в США «Імміграційна мрія».

- Мені потрібні герої прямо зараз, - говорить Анастасія. - За допомогою фото і есе я хочу розповісти окремі «смачні» історії  - повчальні, щасливі, важкі, мотиваційні, тверезі. Про успіх, падіння, набуття досвіду. Аспекти імміграційного життя в США хочу показати із різних сторін. Це будуть портрети людей, сімей в них вдома чи на роботі. Історії відкриття маленької кав’ярні або ж великої компанії.

Зйомки проводитимуть в Нью-Йорку, Вашингтоні, Чикаго, Денвері, Солт-Лейк-Сіті, Лас-Вегасі, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско. Закінчиться фотопроект в Україні – виставкою і фотокнигою, а також розповсюдженням інформації в пресі.

Фотограф просить оперативних розповідей, адже вона поїхала в США на 45 днів в туристичних цілях. Уже в дорозі отримала листа про грант. Тож Анастасія хоче якісно, вдумливо і цікаво відзняти фотопроект за ці дні перебування закордоном.

- Враховуючи обмежені терміни, я можу надіятися на потрібних людей, які відкликнуться оперативно із відповідними історіями, - додає фотограф. – Чекатиму заявки на участь на пошті kotelnyk@gmail.com. У листі слід розповісти про заняття в США, скільки років живете в країні, про свою історію. Також прикріпити власне фото і фото сімї.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео